Stina Nilsson blir skiskytter

Reagerer: - Ikke sant

Landslagstrener Ole Morten Iversen reagerer på å bli kalt «respektløs» overfor Stina Nilsson (26). - Det er så langt unna sannheten som du kan komme, sier han. - Ikke første gang han er irritert, svarer svensk kommentator.

SKIFTER BEITE: Stina Nilsson offentliggjorde et oppsiktsvekkende valg søndag. Hun går fra langrenn til skiskyting. Til høyre: Ole Morten Iversen, tidligere trener for det svenske damelandslaget. Nå trener han de norske jentene. Foto: NTB scanpix
SKIFTER BEITE: Stina Nilsson offentliggjorde et oppsiktsvekkende valg søndag. Hun går fra langrenn til skiskyting. Til høyre: Ole Morten Iversen, tidligere trener for det svenske damelandslaget. Nå trener han de norske jentene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Stina Nilsson avslørte at hun ville bytte fra langrenn til skiskyting, reagerte Ole Morten Iversen som alle andre: Med stor overraskelse.

Dette var den store langrennsnyheten søndag.

Ikke lenge etterpå ble den nåværende norske landslagstreneren for damer oppringt av den svenske avisa Expressen. Om Nilssons valg sa han:

- Nei, er det sant? Det var dumt. Det er det dummeste jeg har hørt. Det var synd … Jeg trodde hun var en fornuftig jente.

Denne uttalelsen ble fulgt opp av Expressens kommentator og langrennsekspert, Tomas Pettersson:

- Det er naturligvis bare respektløst av Iversen. Om Stina Nilsson vil bytte sport, så er det hennes egen sak, skriver han.

Overfor Dagbladet reagerer Iversen på at han blir stemplet som «respektløst» overfor Nilsson.

- Det er så langt unna sannheten som du kan komme, sier Iversen, som trente det svenske damelandslaget fra 2016 til 2018. Han reagerer på denne karakteristikken:

- Som alle andre ble jeg tatt på senga av nyheten om at Nilsson skal begynne med skiskyting. Derfor var jeg litt flåsete i uttalelsene, og sa ting med en liten latter da jeg ble oppringt. Dette kom ikke fram i artikkelen. Derfor blir det helt feil å skrive at jeg er respektløs overfor Stina Nilsson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer