Reagerer: - Katastrofe

Semifinalene og finalen i sandvolleyball blir ikke vist på linær-TV. Det får Norges OL-stjerne Anders Mol til å reagere.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020
  • Mol/Sørum - Semenov/Lesjukov 2-0 (21-17, 21-19)

TOKYO (Dagbladet): Den norske sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum er klare for semifinale i OL - og er sikret minst to kamper i kampen om medalje (bronsefinale som verst).

Det får ikke det norske folket se på linær-TV. For disse to kampene, og de øvrige kampene som gjenstår i både menn- og kvinneklassen, vises på strømmetjenesten Discovery+.

Det syns Anders Mol er synd.

- Det er jo litt katastrofe, egentlig. Jeg skjønner at, eller jeg vet ikke om det er fordi de vil tjene penger, at det er derfor de gjør det, men jeg syns det er veldig synd at det ikke er mulig å få det på linær-TV og kan vises hjemme i den norske stue, sier Mol og fortsetter:

- Det er lenge siden det har vært sandvolleyball på et sånt nivå på TV, og vi ønsker uten tvil å få det tilbake. For det er en utrolig spektakulær sport og det er spennende, det er en nerve i kampen hele tiden. Jeg tror folk kunne blitt hektet på det. Så det er veldig synd og jeg håper de gjør noe med det, sier Mol til norsk presse etter seieren i kvartfinalen.

SEIER: Anders Mol og Christian Sørum er klare for semifinale, etter å ha slått Ilja Lesjukov og Konstantin Semenov i kvartfinalen natt til onsdag. Vis mer

Han forteller at den norske duoen ikke har gjort noe aktivt for å legge press på TV-selskapet.

- Vi skal bare spille volleyball, så får Discovery gjøre sitt, sier Mol.

- Vi kan ikke gjøre noe med det, legger han til.

Ingen mening

Pappa og trener Kåre Mol sier følgende om tematikken:

- Når du er rettighetshaver kan du gjøre akkurat hva du vil. Det kan ikke vi ha noe mening om. Vi driver med idrett og de driver med å sjonglere på det, og det får de bare gjøre. Du kan kjøpe et abonnement eller logge deg inn på et gratis abonnement noen måneder, så det får folk finne ut av.

Han skulle gjerne sett sandvolleyball på linær-TV.

- Selvfølgelig, det er store idrettsøyeblikk. Jeg regner med at Discovery har styr på den politikken. Jeg syns det er dumt at vi skal mene for mye om det, sier Kåre Mol.

Mol får deretter spørsmål om det er for defensivt å tenke slik.

- Jeg så noen uttalelser i går og de har en strategi på det. Vi ønsker jo at folk ser sporten vår, selvfølgelig. Men jeg tror med de mulighetene som er, med gratisabonnement og bygda vår i Strandvik med storskjerm, så er det muligheter å se det om du vil, sier treneren.

- Skal dekke bredt

Operativ leder i Discovery Norge, Espen Skoland, svarer følgende på uttalelsene i en e-post til Dagbladet.

Først og fremst, gratulerer så mye til Mol og Sørum for den bragden de leverte i Tokyo i natt. Vi skal dekke sandvolleyball bredt for det norske folk. Vi har fulgt sporten bredt i sendingene våre gjennom hele OL, og også i Elvestads OL før lekene.

Alle de innledende kampene er blitt sendt på TVNorge, og nå har vi valgt å legge resten av kampene på discovery+. Der ligger de helt gratis, med potensial til å nå ut til like mange seere, og vi vil fortsette å dekke sporten og det norske laget bredt gjennom studioflatene så lenge de er med.

P.S. Discovery melder at sandvolleyball-kampene også er tilgjengelig hos utvalgte distributørers dedikerte event-kanaler under OL.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer