Norge - Sverige, kl. 20.45 søndag

Reagerer: - Kjedelig

- Det var verdensmesterskap i kjedelige svar, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen om svenskenes pressekonferanse.

<strong>EKSPERT:</strong> TV 2-ekspert Jesper Mathisen er ringside Friends Arena i Stockholm i kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
EKSPERT: TV 2-ekspert Jesper Mathisen er ringside Friends Arena i Stockholm i kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Sverige - Norge, kl. 20.45 søndag

STOCKHOLM (Dagbladet): Både Sverige og Norge er desperat etter tre poeng i kveldens naboduell i EM-kvalifiseringen. En seier vil plassere et av lagene i førersetet til andreplassen i gruppa.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen fulgte pressekonferansen til begge lagene på Friends Arena i Stockholm lørdag. Han ble ikke veldig imponert over svarene til Sverige-trener Janne Andersson og kaptein Andreas Granqvist.

- Det var verdensmesterskap i kjedelige svar, sier Mathisen til Dagbladet. Ikke minst forsøkte norske journalister å by opp til dans. Men Andersson virket bare oppgitt og slo ut med armene.

Da NRK lurte på om han trodde Lars Lagerbäck «vil bli landsforvist» dersom Norge slår Sverige ut av EM-kvalifiseringen, svarte treneren:

- Nå spekulerer du igjen.

- Men hvordan føles det for Sverige hvis Lars gjør det?

- Nå spekulerer du veldig mye. Jeg gjør ikke det. Det får dere gjøre i media, så får jeg holde meg til virkeligheten. Det er mye bedre.

TV 2 påpekte at Lagerbäck har tenkt å synge den norske nasjonalsangen inne på Friends Arena. På spørsmål til Andersson om han synes dette er «nasjonal blasfemi», svarte han:

- Jeg lover: Jeg har ikke tenkt ett hundredels sekund på dette. Og jeg har ikke tenkt til å gjøre det nå heller.

- Synes du han skal stemme i på «Du gamla, du fria?»

- Han får gjøre nøyaktig som han vil. Jeg er helt uinteressert, svarte Andersson.

Mathisen forteller at han godt kunne tenkt seg litt mer bensin på bålet fra den svenske landslagssjefen og hans kaptein.

- Ja, jeg hadde sett det. Men vi er forskjellige alle mann. Svenskene har sikkert noen spillere som kunne vært med på noe mer hvis de hadde sittet der. Men det var kanskje en grunn til at det ble som det ble. For Sverige var det viktig å fokusere på eget spill. Også for dem er dette en gigantisk kamp.

Mathisen fortsetter.

- Å kvalifisere seg sammen med Spania fra denne gruppa, vil være nok en solid prestasjon fra Sverige. Da kommer de til et nytt mesterskap. De er på oppdrag og ønsker ikke å bruke krefter på unødvendige ting. Men spillere og trenere er forskjellige. Noen lar seg inspirere av at det meldes litt fram og tilbake. Andre igjen mister fokus. Tarik Elyounoussi har vært ute og sagt noe. Det tror jeg bare skjerper ham.

OPPMERKSOMHET: Martin Ødegaard har fått mye oppmerksomhet for ET bilde han la ut på sin egen Instagram etter tapet for Athletic Bilbao. Reporter: Geir Jone Karlsen. Video/Foto: NTB Scanpix, Strive, Instagram (Martin Ødegaard). Vis mer

- Det samme har Martin Ødegaard gjort. Det er et tegn på at han tar med seg selvtilliten fra klubblaget og inn på landslaget.

Da en norsk journalist lurte på hvor mange norske spillere som ville fått plass på det svenske laget, reagerte Andersson på sitt mest oppgitte:

- Å herregud. Unnskyld. Nei, altså … Om du krever at jeg skal regne ut dette akkurat nå, så må jeg be om unnskyldning, fordi det kan jeg ikke. Jeg bryr meg om mitt eget lag.

Mathisen sier:

- Vi har en landslagssjef (Lars Lagerbäck) som ikke svarer så veldig sexy på spørsmål han får. Og det samme gjaldt Sveriges sjef nå. I tillegg har du Granqvist som satt der. Han har vært med i flere år. Han vet at han bare skal gjennom pressekonferansen, uten at det skaper unødvendig støy. Og det klarte han godt. Det var null og niks å hente av svarene de ga.

TV 2-eksperten er ikke i tvil om kampens valør. Spania kan ingen gjøre noe med. De to beste lagene går til EM-sluttspillet. Norge kjemper med Sverige og Romania om andreplassen

- Det er en gigantisk kamp for både Norge og Sverige, sier Mathisen.

- Jeg tror Sverige sikrer seg VM-tur hvis de vinner. Norge setter seg i en kjempeposisjon hvis de vinner. Det er en kamp der utrolig mye står på spill.

Kampstart søndag: Klokka 20.45.

EM-KVALIK
Spania550013-315
Sverige531112-710
Norge522110-78
Romania521212-77
Malta51042-123
Færøyene50053-160
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer