Før Norge-kampen:

Reagerer: - Merkelig

Nederlandske supportere vendte seg mot egen spiller da Nederland slo Gibraltar. Om en drøy måned er Norge motstander på samme stadion - De Kuip - i Rotterdam.

NEDERLAND-BOSS: Louis van Gaal. Foto: NTB
NEDERLAND-BOSS: Louis van Gaal. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Montenegro 2-0
  • Nederland - Gibraltar 6-0
  • Latvia Tyrkia 1-2

Nederland vant oppskriftsmessig 6-0 over Gibraltar i VM-kvaliken mandag kveld. Dette skjedde samtidig som Norge slo Montenegro 2-0.

Alt tyder på at det blir en gruppefinale mellom Nederland og Norge på De Kuip i Rotterdam tirsdag 16. november. Men en hendelse mandag ble ikke oppfattet som spesielt hyggelig for alle som vil det nederlandske landslaget vel.

Ifølge flere medier - deriblant storavisa De Telegraaf - peip noen av supporterne mot hjemmelagets spiller, Steven Berghuis (29). Årsaken er at høyrevingen byttet fra Feyenoord til erkerivalen Ajax i sommer.

UPOPULÆR I ROTTERDAM: Steven Berghuis. Foto: NTB
UPOPULÆR I ROTTERDAM: Steven Berghuis. Foto: NTB Vis mer

Feyenoord spiller hjemmekampene sine på De Kuip. Landslagstrener Luis van Gaal reagerte da han fikk spørsmål om pipingen etter kampen:

- Du har helt rett. Det er litt merkelig. Du forventer et annet publikum. Men det var ikke så mange som peip, så jeg synes ikke det fortjener oppmerksomhet, sier 70-åringen, som prøver å dysse ned hendelsen.

- Jeg har selv vært mål for støy på stadion til Feyenoord. Det er et begrenset antall personer. Du bør ikke gi dem oppmerksomhet. Jeg er fortsatt her, det samme er Berghuis, sier van Gaal.

STØ KURS: Louis van Gaal og Nederland slo Gibraltar komfortabelt 6-0 mandag kveld. Foto: NTB
STØ KURS: Louis van Gaal og Nederland slo Gibraltar komfortabelt 6-0 mandag kveld. Foto: NTB Vis mer

Den tidligere Nederland-helten Rafael van der Vaar reagerer på pipingen. Han er nå ekspert for den nederlandske kringkasteren NOS.

- Når du spiller en landskamp, forventer du at hjemmepublikum støtter deg. Det er mange som er Feyenoord-supportere, men dette er skuffende, erklærer han.

- Det samme skjedde med meg en gang i Utrecht. Ajax-spillerne ble pepet på. Etter dette spilte vi aldri en landskamp der igjen.

FARGEKLATT: Nederland-sjef Louis van Gaal er en fargeklatt av de sjeldne. Se noen av hans beste - og verste - øyeblikk fra tida som Manchester United-manager. Video: Rødt Kort Vis mer

Før en eventuell gruppefinale spiller Nederland borte mot Montenegro og Norge hjemme mot Latvia. Hvis både Nederland og Norge vinner lørdag 13. november, vil to poeng skille lagene i Nederlands favør før gigantklinsjen på De Kuip.

Det betyr at hjemmelaget kan klare seg med uavgjort, mens Norge må vinne.

- Jeg vil foretrekker at Norge spiller uavgjort (mot Latvia). Men dette kan også skje oss (mot Montenegro), påpeker van Gaal.

Norge meldte seg for alvor på i kampen om gruppeseieren med 1-1 mot Nederland i september.

- Gutta gjorde en heltemodig innsats, og jeg tror de sitter med en god følelse nå, sa trener Ståle Solbakken.

Erling Braut Haaland scoret Norges mål.

- Norge har en fantastisk angriper i Haaland, mente van Gaal. Nå brygger det opp til den store gruppefinalen.

De Kuip er kjent for en heftig atmosfære og tar 51.000 tilskuere.

VM-KVALIK

Nederland861129-619
Norge852115-617
Tyrkia843119-1515
Montenegro832311-1111
Latvia81258-135
Gibraltar80083-340

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer