<strong>I STORFORM:</strong> Jakob Ingebrigtsen har aldri vært sterkere og raskere og mer utholdende enn han er nå. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
I STORFORM: Jakob Ingebrigtsen har aldri vært sterkere og raskere og mer utholdende enn han er nå. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Jakob Ingebrigtsen: - De sjansene vil alltid være tapt

Reagerer: - Tøvete

Jakob Ingebrigtsen er bedre enn noen gang og løper for seier i Diamond League i kveld. OL-utsettelsen og Doha-skuffelsen vil likevel alltid følge ham. - Det er tøvete når folk later som vi har så god tid og at det alltid kommer en ny sjanse, sier 19-åringen.

Publisert
  • Diamond League i Brüssel i kveld: Jakob Ingebrigtsen løper 1500 meter kl. 20.23

Utsettelsen av sommer-OL i Tokyo fra 2020 til 2021, får en rekke ringvirkninger for norske idrettsutøvere.

De fleste tenker nok først og fremst på de eldre utøverne som mest skadelidende, som for eksempel Olaf Tufte og Stig André Berge.

Men også én av de yngste, 19 år gamle Jakob Ingebrigtsen, tok OL-utsettelsen svært tungt da nyheten kom.

ROSES: Konkurrentene til Jakob Ingebrigtsen roser 19-åringens mot. Programledere/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

Ingebrigtsen, som løper 1500 meter i Diamond League i kveld uten erkerivalen Timothy Cheruiyot på startstrek, fyller 20 år i løpet av denne måneden, nærmere bestemt 19. september 2020.

Det betyr at han aldri får løpe i et OL som tenåring. Det faktumet svir for Jakob Ingebrigtsen, som ikke la skjul på det i en melding på Instagram til Friidrettsforbundet i vår.

- Drømmene er ikke knust. Bare utsatt litt, skrev Friidrettsforbundet den gang.

Ingebrigtsen responderte umiddelbart:

- Drømmen om OL-medalje som tenåring vil alltid være knust.

Reagerer: - Tøvete

Ingebrigtsen slettet meldingen kort tid etter at han la den ut.

Jakob utdyper: - Tøvete

Da Dagbladet spurte supertalentet om hva han la i meldingen og hvorfor han slettet den tidligere i sommer, svarte han:

- Sletta jeg den? Det var ikke meningen i så fall, innledet Jakob Ingebrigtsen overfor Dagbladet.

- Kan du utdype hva som ligger bak denne meldingen?

- Det er tøvete når folk later som vi har så god tid, at det ikke er dumt og at det alltid kommer en ny sjanse. De sjansene man mister, vil alltid være tapt. Jeg kan aldri endre det som skjedde i Doha og må alltid leve med det. Jeg kan aldri endre det, men gjøre det bra i framtida, påpeker 19-åringen.

HYLLER JAKOB: Afrikanerne har dominert langdistansene i friidrett fullstendig. Nå skremmes Telahun Haile Bekele av Jakob Ingebrigtsen (19). Reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

OL har vært det store målet for Team Ingebrigtsen i lang tid. Allerede under planleggingen til VM i Doha i 2019, hadde de OL i horisonten.

De tre brødrene Jakob, Henrik og Filip valgte å løpe både 5000 meter og 1500 meter i mesterskapet- til tross for advarsel om hvor tøft det kom til å være. De ville ha med seg erfaringen inn mot det store målet: OL.

- Jeg syns det har vært et viktig og godt valg, sa Gjert Ingebrigtsen etter VM i Doha.

- Bedre enn noen gang

Alt var et ledd inn mot det store OL-målet, som altså ble utsatt ett år. Jakob Ingebrigtsen og hans brødre har likevel klart å holde motivasjonen oppe og hjulene i gang.

- Jeg håper jeg er bedre enn noen gang. Mye tyder på at jeg har tatt enda et steg i rett retning, konkluderte Jakob Ingebrigtsen overfor Dagbladet i juni.

Etter det har 19-åringen fått bekreftelsen på at han har gjort nettopp det, altså tatt nye steg i riktig retning.

TETTE BÅND: Karsten Warholms kjæreste Oda Djupvik og trener Leif Olav Alnes må kjempe om å få ligge i dobbeltseng med Warholm, mens Gjert Ingebrigtsen forviller seg inn i en labyrint. Programledere/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

I Monaco banket Jakob Ingebrigtsen europarekorden til Mo Farrah på 1500 meter og brøt drømmegrensen ved å klokke inn på supertiden 3.28,68.

- Det er helt sykt. Man vet ikke hva man skal forvente, det er første 1500 i år. Men siden Doha har jeg ikke stått over en eneste økt og trent ekstremt bra, sa 19-åringen til NRK.

Det har virkelig gitt resultater og videreutvikling for et av friidrettens mest unike talenter.

Også i Stockholm i slutten av august imponerte Jakob stort og viste at han har stabilisert seg på et skyhøyt nivå med tiden 3:30.74.

En ny standard på skyhøyt nivå er satt for Jakob Ingebrigtsen.

Filip trakk seg

Bare verdensener Timothy Cheruiyot er sterkere enn 19-åringen fra Sandnes, som går inn i sine siste dager som tenåring denne måneden.

I kveld løper Jakob Ingebrigtsen en ny 1500 meter i Diamond League. Der stiller ikke Timothy Cheruiyot.

Det betyr at tenåringen fra Sandnes vil være storfavoritt til å vinne 1500-meteren i Diamond League. Ingebrigtsen har løpt fem sekunder raskere i år enn nest raskeste mann på startstrek.

Jesus Gomez har løpt nest raskest i år med 3.33,07, mens Charlie Grice har nest best personlig rekord på 3.30,62, men ennå ikke vist det nivået i 2020.

Filip og Henrik Ingebrigtsen løper ikke i kveld. Filip skulle opprinnelig løpe, men trakk seg tidligere denne uka.

- På grunn av et lite problem i leggen løper jeg ikke i Brussel. Jeg håper at et par dager ekstra restitusjon skal gjøre meg klar for et par løp til før sesongen er over, skrev Filip Ingebrigtsen på Instagram.

Karsten Warholm løper for øvrig heller ikke i Brüssel. Verken 400 meter hekk eller 400 meter flatt for herrer står på programmet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer