Arne Scheie om hoppbråket

Reagerer: - Trist

NRK-legende og hoppentusiast Arne Scheie (77) mener det ville være trist om Clas Brede Bråthen ikke får fortsette som norsk hoppsjef. - Det ville vært et stort tap om så skjer, sier kommentator-legenden til Dagbladet.

LEGENDE: Hopplegenden Arne Scheie sier det ville være katastrofe om Alexander Stöckl og Clas Brede Bråthen ikke skal fortsette i norsk hoppsport. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LEGENDE: Hopplegenden Arne Scheie sier det ville være katastrofe om Alexander Stöckl og Clas Brede Bråthen ikke skal fortsette i norsk hoppsport. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke smalt nyheten om at hoppernes sportssjef, Clas Brede Bråthen (52), ikke får forlenget kontrakten etter sesongen 2021/2022.

Det er bestemt av presidenten i Norges Skiforbund og generalsekretæren. Nyheten smalt ned som ei bombe i norsk idrett og særlig i norsk hoppsport.

Det fikk også flere av utøverne til å reagere. Deriblant Halvor Egner Granerud.

- Jeg synes hele saken virker litt trist. Jeg har ikke spesielt oversikt over hva som er greia. Men jeg håper at de finner en løsning. Det er leit hvis han blir borte fra hoppmiljøet, uttalte han til Dagbladet.

LEGENDE: Arne Scheie vil ikke si noe om selve håndteringen av saken, men sier det er trist om Clas Brede Bråthen ikke får fortsette som hoppsjef. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
LEGENDE: Arne Scheie vil ikke si noe om selve håndteringen av saken, men sier det er trist om Clas Brede Bråthen ikke får fortsette som hoppsjef. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

- Stort tap

Granerud får støtte av kommentator-legenden Arne Scheie, som for mange har vært selve stemmen for norsk hoppsport i mange, mange år.

Scheie understreker at han ikke vil uttale seg om selve håndteringen av saken ettersom han ikke kjenner den godt nok.

Likevel er han klar på at det ville være synd om Bråthen ikke får fortsette som hoppsjef.

- Det ville vært et stort tap om så skjer. Han har gjort en fantastisk jobb i de 17 åra han har jobbet som hoppsjef, sier Scheie til Dagbladet.

Kommentator-legenden har som kjent fulgt hoppsporten i mange år. Scheie har kommentert den tysk-østerrikske hoppuka hele 42 ganger, dekket vinter-OL 10 ganger og har dekket 42 sesonger med hopp.

- Hvordan kjenner du Clas Brede?

- Han kjenner jeg som en profesjonell idrettsleder som står godt plantet i norsk hoppsport, sier han, som igjen understreker at han ikke uttaler seg om selve håndteringen av saken.

STORFAVORITT: Skihopper Halvor Egner Graneruds verdensmesterskap i Oberstdorf er over, etter at han onsdag testet positivt for covid-19. Hopplandslagets sportssjef, Clas Brede Bråthen, mener Granerud var én av tidenes favoritter. Ingen andre i det norske hopplandslaget må i isolasjon. Vis mer

Hyller duoen

Hopplandslagets trener Alexander Stöckl har vært høylytt om hva han synes om situasjonen, og har truet med å slutte i jobben dersom forbundet ikke forlenger med Bråthen.

Scheie er full av lovord om den jobben Stöckl har gjort som norsk landslagssjef etter at finske Mika Kojonkoski ga seg i 2011 etter ni år i jobben.

- Stöckl har vært en fantastisk inspirator og en fyr som har gjort det veldig morsomt å følge med på norsk hoppsport. Han har gjort en utrolig god jobb. Han er en fantastisk fyr, som har oppnådd fantastiske resultater, sier 77-åringen.

TRENER: Hoppernes landslagstrener Alexander Stöckl. Foto: Geir Olsen / NTB
TRENER: Hoppernes landslagstrener Alexander Stöckl. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Hva vil det bety for norsk hoppsport om Bråthen og Stöckl ikke skal fortsette i jobben som henholdsvis hoppsjef og landslagstrener?

- Det ville være veldig trist hvis Clas Brede, og ikke minst Stöckl skulle blitt borte fra norsk hoppsport. Det ville vært en katastrofe, sier Scheie.

- På hvilken måte?

- Det handler om hva de to gutta har utrettet for hoppsporten både i Norge og internasjonalt, avslutter den tidligere kommentatoren.

KONFLIKT: Clas Brede Bråthen har en pågående konflikten med Norges Skiforbund. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KONFLIKT: Clas Brede Bråthen har en pågående konflikten med Norges Skiforbund. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Saken

En artikkel i Dagbladet 15. desember 2020 er angivelig grunnlaget for en advarsel gitt til Bråthen.

I artikkelen var sportssjefen kritisk til hvordan toppene i Norges Skiforbund hadde håndtert krisa for de kvinnelige hopperne.

Renn etter renn ble avlyst forrige sesong som følge av coronaviruset. Samtidig gikk herrenes verdenscup nærmest ufortrødent videre. Bråthen mente skiforbundet skulle gjort mer for jentene som befant seg i en desperat situasjon og ikke fikk konkurrert.

Etter det Dagbladet forstår, var ikke skipresident Erik Røste og generalsekretær Ingvild Bretten Berg fornøyd med at kritikken ble rettet eksternt.

Hoppkomiteen hevdet seinere i en pressemelding at de har forsøkt å finne en løsning på konflikten mellom sportssjefen og skiforbundet.

Dette skal ifølge komiteen ha vært vanskelig. Resultatet er at Bråthen ikke får forlenget kontrakten som sportssjef etter neste sesong.

Hoppkomiteen og leder Alf Tore Berg viser til et møte 22. juni der det ble lagt fram ulike løsningsforslag.

Komiteen har tidligere omtalt «samarbeidsform» som grunnlag for konflikten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer