Erling Braut Haaland

Reagerer: - Aldri!

Erling Braut Haaland (22) benyttet ikke anledningen til å skinne i den første tellende kampen for Manchester City. Det skaper debatt i England.

MÅLLØS: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
MÅLLØS: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): - Skal vi klandre Haaland for at han løp feil eller ikke gjorde det til riktig tid? Skal vi klandre lagkameratene for at de spilte på autopilot i stedet for å fange opp bevegelsene hans? Nei, ingen av delene, sier ESPN-reporter Gabriele Marcotti.

- Aldri avskriv ham etter en glorifisert vennskapskamp. Vi må akseptere at kjemi bygges over tid.

16 berøringer på ballen, null scoringer og en kjempebom gjorde at Haaland ikke fikk City-starten han drømte om. Liverpool vant 3-1 i Community Shield.

Denne uka er det knallhardt arbeid som gjelder på Etihad Campus i Manchester. Haalands stillhet på sosiale medier tyder på at nå er arbeidshanskene på.

LITE INVOLVERT: Erling Braut Haaland berørte ballen 16 ganger mot Liverpool. Foto: NTB
LITE INVOLVERT: Erling Braut Haaland berørte ballen 16 ganger mot Liverpool. Foto: NTB Vis mer

Klokka 17.30 søndag venter West Ham i Premier League. Og skal vi være ærlige, så betyr Community Shield omtrent ingenting i England.

Aviskommentatorer snakker om en «liksom-tittel» som de aller fleste glemmer etter kort tid. «Glorifisert vennskapskamp», sier Marcotti.

Det gir Haaland en alle tiders mulighet til å starte med blanke ark. Selv om han blir hånet for kjempemissen i sluttminuttene, får han støtte av fotballfaglige sterke personer.

- Jeg ble oppmuntret av det jeg så, sier ITV-ekspert Roy Keane og sikter til løpene og bevegelsene.

FEIRET ELLEVILT: Liverpools nye mann, Darwin Nunez, fikk med seg en scoring fra Community Shield. Foto: NTB
FEIRET ELLEVILT: Liverpools nye mann, Darwin Nunez, fikk med seg en scoring fra Community Shield. Foto: NTB Vis mer

Selv om Liverpools nyanskaffelse - Darwin Nunez - lyktes i sin første tellende kamp, er det Haaland som er den store reklameplakaten før Premier League starter til helga. Crystal Palace og Arsenal åpner ballet på Selhurst Park fredag.

Hypen rundt Haaland var grandios før Community Shield. Nå er han litt klokere og kan bygge på erfaringene han gjorde seg. Manchester kan knapt vente på øyeblikket der samhandlingene sitter. Ingenting har endret seg med tanke på forventningene.

- Han er den største signeringen klubben har gjort siden Pep Guardiola, sier Simon Bajkowski, Citys sjefskribent i Manchester Evening News.

- Dette er på mange måter hjemkomsten hans. Faren hans var i City. Det er lenge siden Premier League har hentet en av verdens beste spillere som har framtida foran seg.

FØLGER CITY TETT: Simon Bajkowski, sjefskribent i Manchester Evening News. Foto: Tore Ulrik Bratland
FØLGER CITY TETT: Simon Bajkowski, sjefskribent i Manchester Evening News. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Hvor mange mål bør Haaland score i Premier League?

- Hvis han scorer 20-25 mål - og utfordrer til Golden Boot - vil det være bra. Hvis han nærmer seg 30 mål, vil det være enda bedre.

Golden Boot, eller Gullskoen på norsk, går til den som scorer flest mål i Premier League. Også Paul Hirst, journalist i The Times, er optimist.

- Er det spenning i Manchester før det som skal skje?

- Ja, det er det. Haaland er den mest typiske spissen du kan tenke deg. Han er høy, sterk og rask. Jeg tror det blir en perfekt match med City. Han kunne ikke fått en bedre trener enn Pep Guardiola til å utvikle talentet sitt.

TRIST: Erling Braut Haaland har fans over hele verden. Også utøvere i friidretts-VM føler noe for nordmannen. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: Dortmund YouTube / NRK Vis mer

Hirst påpeker:

- Sergio Agüero var en god spiss i mange år. Men Guardiola gjorde ham enda bedre.

Manageren vil ikke ha spisser som står og venter i boksen. Han vil ha dem trukket litt tilbake, slik at de kan være med i bevegelsene og løpene mot mål. Med Haaland på laget, handler det om å slippe ballen raskere, spesielt når den norske kolossen byr opp til dans i bakrom.

FIKK NOE Å TENKE PÅ: City-manager Pep Guardiola. Foto: NTB
FIKK NOE Å TENKE PÅ: City-manager Pep Guardiola. Foto: NTB Vis mer

- Jeg vet ikke hva som skjer denne sesongen, sier Guardiola i møte med mediene på King Power Stadium i Leicester.

- Men jeg vet at jeg kjenner spillerne. Jeg tviler ikke et sekund på dem. Vi tapte finalen og ønsket at vi vant den. Men vi respekterer motstanderen og kjenner til standardene. Vi skal nå disse.

Og:

- Jeg føler at vi ikke er langt unna.

Manchester City har vunnet fire av fem titler de siste åra. Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher tror ikke Haaland blir en «game changer», men at han kan bli tunga på vektskåla i Champions League.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer