Tour de Ski

Reagerer: - Arrogant

Johannes Høsflot Klæbo ga Federico Pellegrino klar beskjed etter dagens sprint.

RISTET PÅ HODET: Johannes Hæsflot Klæbo spilte et lite spill med Federico Pellegrino etter målgang. De to lo godt sammen i målområdet etter stuntet. Skjermdump: Viaplay
RISTET PÅ HODET: Johannes Hæsflot Klæbo spilte et lite spill med Federico Pellegrino etter målgang. De to lo godt sammen i målområdet etter stuntet. Skjermdump: Viaplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VAL MÜSTAIR (Dagbladet): Lørdag var Johannes Høsflot Klæbo tilbake på toppen av seierspallen. Den norske stjerna var overlegen i sprintfinalen, og spurtslo italienske Federico Pellegrino. Sindre Bjørnestad Skar ble nummer tre, og fikk en stor opptur etter en trøblete sesongstart.

Klæbo ble slått av Pellegrino i Davos for to uker siden, og da de to gikk over målstreken benyttet Klæbo muligheten til å sende en beskjed til italieneren.

Han kikket bort på rivalen i forkant av målgang, og da blikkene møttes i det de passerte målstreken, ristet Klæbo raskt på hodet to ganger.

En klar beskjed, og de to lo godt av det i målområdet.

TOPP TRE: Johannes Høsflot Klæbo vant lørdagens sprint foran Federico Pellegrino og Sindre Bjørnestad Skar. Foto: NTB
TOPP TRE: Johannes Høsflot Klæbo vant lørdagens sprint foran Federico Pellegrino og Sindre Bjørnestad Skar. Foto: NTB Vis mer

Taus

Dagbladet så spurten fra kloss hold, og TV-bildene viste også at Klæbo sendte en beskjed.

Selv forsøkte nordmannen å parere spørsmålet:

- Jeg prøver ikke å si noe. Jeg prøver å holde munnen min ganske lukket. Jeg tok i så mye jeg kunne så lenge jeg måtte, og så handlet det om å spare krefter til morgendagen, sier han til Dagbladet.

Klæbo innrømmer likevel at det smakte ekstra godt å få revansj:

- Det var motivasjonen i dag. Sindre var nok irritert på meg da jeg stoppet på toppen, men da jeg så Pellegrino kom bak så tenkte jeg at vi måtte spurte skikkelig.

LO GODT: Det var god stemning mellom de to rivalene etter målgang. Foto: Terje Pedersen / NTB
LO GODT: Det var god stemning mellom de to rivalene etter målgang. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Pellegrino selv sier at han likte duellen:

- Jeg forsøkte å angripe i bakken. Det gjorde jeg også. Det var et bra show med Klæbo, men jeg liker ikke å tape mot ham, sier Pellegrino til Dagbladet.

- Hva syns du om gesten?

- Det var godt å være tett på ham igjen. Vi slåss helt til slutten. Klæbo kom til meg etter Davos og sa han måtte trene bedre. Det virker som han har trent godt de siste ukene, sier Pellegrino og ler godt, før han påpeker at det har vært verre for ham selv. Italieneren ble pappa i etterkant av Davos-helgen.

DIREKTE: På direktesendt TV kan ting gå galt, og det fikk NRKs eminente langrennseksperter erfare på Beitostølen. Video: Løkås/Haarstad. Klipp fra NRK Vis mer

- Arrogant

Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug hadde også fått med seg Klæbos gest. Han hyller serievinneren:

- Det var jo litt Petter-blikk. Han skulte bort og var litt arrogant. Jeg liker det. Det er følelser i spill, og det viser at seieren betyr noe for Johannes. Det er lenge siden vi har sett en sånn gest etter en seier, sier Dyrhaug til Dagbladet.

- Hva syns du om det?

- Jeg likte det. Det plaget ham veldig at Pellegrino slo ham i Davos, og han var veldig revansjesugen. Det sa han til meg i går kveld. Han har brukt tapet som motivasjon, og jeg tror det er bra for Johannes at Pellegrino presser ham. Det gjør at han må steppe opp også.

NORTHUG-BLIKKET: Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug (i midten) sammenligner Klæbos blikk med Petter Northug (til venstre). Her er de to i samtale med Dario Cologna. Foto: Thomas Haarstad
NORTHUG-BLIKKET: Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug (i midten) sammenligner Klæbos blikk med Petter Northug (til venstre). Her er de to i samtale med Dario Cologna. Foto: Thomas Haarstad Vis mer

Dyrhaug hyller Klæbo for dagens prestasjon, og spesielt for måten han løste den mye omtalte sistebakken, som plaget flere utøvere i går:

- Det han gjør fra toppen og ned, det er ekstremt. Han velger en helt annen linje og får med ekstremt med fart. Det ser så lett ut, men det er så vanskelig. Noen større skikunstner på langrennsski har verden aldri sett, sier Viaplay-eksperten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer