Eliteserien

Reagerer: - De er i fritt fall

Søndagens eliteserierunde ga litt av en målfest. Men ekspertene reagerer sterkt på det Rosenborg leverte på bortebane.

REAGERER: Marius Skjelbæk reagerer på Rosenborgs opptreden. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2
REAGERER: Marius Skjelbæk reagerer på Rosenborgs opptreden. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse
  • Bodø/Glimt - Vålerenga 4 - 2
  • HamKam - Sarpsborg 08 1 - 1
  • Lillestrøm - Rosenborg 3 - 0
  • Odd - Haugesund 1 - 1
  • Strømsgodset - Molde 1 - 1
  • Viking - Sandefjord 4 - 3

Det var duket for nok en stor eliteseriekveld med seks kamper med kampstart 17.00. Både Bodø/Glimt og Viking ligger i førersetet i kampen om å vinne årets eliteserie. Det ble en målrik affære, men det ble ikke enkelt for noen av dem.

Samtidig gikk Rosenborg og Svein Maalen på nok et stortap på bortebane i eliteserien. Det fikk Marius Skjelbæk i TV2s fotballextra-studio til å reagere.

- Det er to lyspunkter med Rosenborg. Det ene er Kjernen og de som står bak målet til Rosenborg. Det er helt unikt. Det andre er at du har lokale ungutter som er på vei opp. Men det er det. Utenom det er dette laget i fritt fall. Det er ræva. 0-3 på Åråsen i dag, det er pinlig, raste Skjelbæk.

Tett i toppen

Viking og Bodø/Glimt er de to lagene som kjemper helt oppe i toppen av årets eliteserie. Begge topplagene fikk en drømmestart på sine kamper.

Bodø/Glimt fikk straffe allerede etter minuttet spilt hjemme mot Vålerenga. Den satte Amahl Pellegrino sikkert fra krittmerket. Men gleden ble kortvarig, Vålerenga utliknet bare minutter seinere etter svakt forsvarsspill. Bodø/Glimt fortsatte likevel å presse bunnlaget Vålerenga.

Før 15 minutter var spilt hadde de gulkledde tatt tilbake føringen. Amahl Pellegrino satte inn 2-1.

I andre omgang fikk Glimt en ny straffe. Det ble samme utfall for Glimt, Pellegrino satte inn 3-1.

- Amahl Pellegrino setter nesten spikeren i kista her, konkluderte Petter Myhre i TV2s fotballextra-studio.

Vålerenga fikk en ny redusering bare noen minutter seinere, men på overtid punkterte Pellegrino kampen med sitt fjerde for kvelden.

Dermed reiste Vålerenga tomhendt hjem til Oslo øst.

FLAU: Laura Woods fikk ikke den enkleste starten i ny jobb, takket være Rio Ferdinand. Video: TNT Sport. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV-sporten. Vis mer

Rosenborg i krise

Rosenborg gikk på nok et stortap på bortebane. Etter en svak opptreden var Lillestrøm overlegne på hjemmebane på Åråsen. Thomas Lehne Olsen punkterte kampen på et straffespark med under en halvtime igjen.

KRISE: Rosenborg og Svein Maalen får slakt. Foto: Ole Martin Wold / NTB
KRISE: Rosenborg og Svein Maalen får slakt. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer

Rosenborg leverte en svak prestasjon og pådro seg to røde kort i den andre omgangen. Den svake borteformen reagerte Marius Skjelbæk i TV2s studio sterkt på.

- Rosenborg i ferd med å gå på nok en nullpoenger. Nå har jeg sett de to siste bortekampene til Maalan og RBK. De blir rundtspilt på bortebane mot HamKam, det er det ikke så mange som blir. De blir rundspilt på Romsaa Arena mot Tromsø. Nå ser det ut til å på enda en smell, uttalte Skjelbæk.

SENKET RBK: Thomas Lehne Olsen banket inn to mål mot RBK. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
SENKET RBK: Thomas Lehne Olsen banket inn to mål mot RBK. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

Noen minutter seinere satte Lehne Olsen sitt andre for kvelden, og Rosenborg pådro seg et rødt kort da Jayden Nelson fikk marsjordre etter sitt andre gule kort. Det fikk Skjelbæk til å tenne på alle plugger.

- Det er to lyspunkter med Rosenborg. Det ene er kjernen og de som står bak målet til Rosenborg. Det er helt unikt. Det andre er at du har lokale ungutter som er på vei opp. Men det er det. Utenom det er dette laget i fritt fall. Det er ræva, 0-3 på Åråsen i dag. Det er pinlig.

Poengdeling

Det ble en målrik søndagskveld i eliteserien.

På Hamar ble det poengdeling mellom HamKam og Sarpsborg 08 etter scoringer av Victor Torp og Moses Mawa. Molde tapte viktige poeng i toppen av eliteserien da de bare fikk med seg ett poeng fra Drammen etter 1-1 mot Strømsgodset.

Uavgjort ble det også mellom Odd og Haugesund etter at veteranen Espen Ruud banket inn utlikningen i den andre omgangen.

Se alle resultatene under:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer