Reagerer: - Det er bullshit

Viaplays Premier League-kommentator Petter Veland går ut mot det han mener er sprøyt fra supportere.

EKSPERT: Petter Veland skal den kommende sesongen kommentere Premier League for Viaplay. Foto: NENT
EKSPERT: Petter Veland skal den kommende sesongen kommentere Premier League for Viaplay. Foto: NENT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For etter at Chelsea tidligere i sommer kjøpte Kalidou Koulibaly (31) fra Napoli, skal flere supportere, blant annet tilhengere av London-rivalene Arsenal og Tottenham, meldt at Chelsea i Koulibaly har fått en Serie A-versjon av Harry Maguire.

Manchester United-kapteinen har som kjent høstet mye kritikk for svake prestasjoner den foregående sesongen.

Men den sammenlikningen mener Veland er riv ruskende gal.

- Det er bare bullshit. For hver tvilsomme involvering Koulibaly har hatt, har han 19 fantastiske. Han er så god, sier han i Viaplays Premier League-podkast.

Overfor Dagbladet utdyper Veland:

- Det er rivaliserende supportere som prøver å spre litt usikkerhet, og det er en ganske vanlig mekanisme når det kommer nye spillere til Premier League. Men er det noe Koulibaly har vist de åtte åra han har vært i Napoli, så er det at han definitivt er en av verdens beste midtstoppere, forklarer den mangeårige kommentatoren.

I NY KLUBB: Chelsea-midtstopperen Kalidou Koulibaly. Foto: Pa Photos/NTB
I NY KLUBB: Chelsea-midtstopperen Kalidou Koulibaly. Foto: Pa Photos/NTB Vis mer

Erstatter

Chelsea har hatt et ganske så aktivt overgangsvindu.

Blant andre har Romelu Lukaku, Andreas Christensen og Antonio Rüdiger forsvunnet fra Stamford Bridge, mens Raheem Sterling, Marc Cucurella og Koulibaly foreløpig har blitt hentet inn. Trolig vil det komme flere avganger og ankomster i stallen før vinduet stenger i den 1. september.

- Koulibaly har absolutt alt som skal til for å lykkes i Premier League, men han kommer neppe til å være en ren spillemessig erstatter for Rüdiger, for han er ikke så polert i spillet med ball. De trenger en ny type sjef som kan ta over for Thiago Silva når den tid kommer, melder Veland.

- Er Chelsea styrket eller svekket med Rüdiger ut og Koulibaly inn?

- Jeg regner med at det kommer til å gå helt fint, men det er alltid en viss usikkerhet når en spiller bytter klubb og liga. Der Rüdiger var en spiller som over tid overbeviste, vil det være en usikkerhet når Koulibaly kommer inn og representerer noe nytt.

Overraskende rykte

De siste par dagene har anerkjente The Telegraph meldt at Chelsea har kastet seg inn i kampen om Barcelona-stjernen Frenkie de Jong, som i hele sommer har vært aktuell for Manchester United.

Samtidig har overgangsguruen Fabrizio Romano erfart at London-klubben oppsiktsvekkende nok har konkret interesse i Barcelona-spissen Pierre-Emerick Aubameyang, som for ganske nøyaktig sju måneder siden ankom Camp Nou etter spill for Arsenal i Premier League.

Veland sier følgende om de to potensielle overgangene:

- Jeg tror ikke så mange så Aubameyang-spekulasjonene komme. Først tenkte jeg: «Hva i alle dager, hva er det Chelsea driver med nå? Nå er de desperate». Men etter hvert tenkte jeg at det nødvendigvis ikke er så dumt. Det kommer litt an på hva slags rolle han skal ha, sier Veland.

JUBEL: Fra Barcelona-spillerne Frenkie de Jong og Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: Pa Photos/NTB
JUBEL: Fra Barcelona-spillerne Frenkie de Jong og Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: Pa Photos/NTB Vis mer

Han mener Aubameyang selv har innsett at han ikke lenger er en spiss i verdensklassen, og at han er fornøyd med å være andrefiolin i Barcelona bak Robert Lewandowski. Ifølge Veland ønsker ikke Aubameyang seg vekk, men at en Chelsea-overgang likevel kan bli aktuelt hvis han ser at han kan få litt mer spilletid og skinne enda litt mer i Chelsea.

Veland er mer usikker på om Thomas Tuchel & Co. har behov for De Jong på midtbanen.

- I utgangspunktet er Chelsea godt besatt på midtbanen, hvert fall bedre besatt enn Manchester United, som ofte blir satt i sammenheng med Frenkie de Jong. Jeg tenker primært at Chelsea ikke trenger ham, samtidig er Chelsea en klubb som er nødt til å være involvert hvis det er mulig å hente De Jong til markedspris, kanskje til og med litt mindre.

Han fortsetter:

- Jeg har forståelse for at de forhører seg der, og kanskje han er mer villig til å flytte til London enn Manchester. Han vil åpenbart forsterke Chelsea, mener Veland, som lørdag ettermiddag debuterer som Premier League-kommentator for Viaplay når han kommenterer Bournemouth mot Aston Villa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer