HamKam - Rosenborg

Reagerer: - Elendig

Rosenborg maktet «bare» å spille uavgjort mot Kjetil Rekdals gamleklubb. Lagets prestasjon får RBK-sjefen til å reagere.

ROSENBORG-SJEF: Kjetil Rekdal. Foto: Ole Martin Wold / NTB
ROSENBORG-SJEF: Kjetil Rekdal. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HamKam - Rosenborg 1-1 (0-1)

Det var knyttet store forventninger til Kjetil Rekdals retur til Hamar. 53-åringen ledet HamKam til opprykk forrige sesong, før han signerte for Rosenborg i desember.

I første omgang burde Rekdals gamleklubb satt ballen i nettet ved flere anledninger, men HamKam-spillerne maktet ikke å utnytte mulighetene sine. Det gjorde RBKs Sam Rogers, som fant veien til nettmaskene mot gamleklubben sin.

- Vi får juling på det meste. Vi er griseheldige som leder 1-0, sa Rekdal til Eurosport etter omgangen.

I andre omgang fortsatte det massive HamKam-trykket. Etter 69 minutter fikk vertene endelig uttelling da Kristian Eriksen elegant stanget ballen i mål.

Dermed endte «Rekdal-derbyet» med poengdeling.

NETTSUS: Kristian Eriksen. Foto: Geir Olsen / NTB
NETTSUS: Kristian Eriksen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Klar beskjed fra Rekdal

Etter oppgjøret kom RBK-sjefen med følgende oppsummering:

- Det var en en elendig prestasjon. Vi har litt tak på det etter pausen, ellers klarer vi ikke å etablere noe spill. Vi blir kriget med. En veldig svak prestasjon, fortalte Rekdal til Discovery etter kampen.

- Det er overraskende å se forskjellen mellom det vi presterer på hjemme- og bortebane. Det var et veldig ufortjent poeng, sa han videre.

HamKam-helt Eriksen mente laget leverte en heroisk innsats mot Rosenborg.

- Det var utrolig godt. Jeg synes vi fortjente det i dag. Jeg har ventet litt på målpoeng og fikk det i dag. Det var godt, sa Eriksen til Discovery.

- Det er synd vi ikke får inn et (mål) i første omgang. Jeg synes vi gjør en jævlig bra kamp hjemme mot Rosenborg. Vi viser nok en gang at vi er veldig vanskelig å slå. Vi mangler det siste på å bikke det og få trepoengeren, sa han videre.

Sjansebonanza

LANGSKUDD: RBKs Sam Rogers jublet for mål mot gamleklubben HamKam. Foto: Geir Olsen / NTB
LANGSKUDD: RBKs Sam Rogers jublet for mål mot gamleklubben HamKam. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

HamKam startet oppgjøret klart best og burde tatt ledelsen etter fem minutter. Jonas Enkerud kom alene med RBKs burvokter, men angriperens avslutning gikk i stolpen.

Dermed kunne Kjetil Rekdal og Rosenborg puste lettet ut.

Sju minutter seinere fikk HamKams Fredrik Sjølstad muligheten, men forsøket gikk like over RBK-målet. HamKam fortsatte å skape gode muligheter og etter 20 minutter var det Yuriy Yakovenkos tur til å misbruke en god mulighet.

Til tross for HamKams sjansebonanza var det tidligere HamKam-spiller, Sam Rogers, som ga RBK ledelsen etter et drømmetreff.

Sju minutter før pause fikk Enkerud muligheten fra ti meter, men André Hansen i RBK-målet reddet mesterlig. Like etter gikk Kristian Eriksens forsøk i nettveggen og HamKam-spillerne kunne knapt tro at ballen ikke lå i nettet.

MANGE MULIGHETER: HamKams Jonas Enkerud fikk flere gode målsjanser i første omgang. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
MANGE MULIGHETER: HamKams Jonas Enkerud fikk flere gode målsjanser i første omgang. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer

- Alt annet enn effektive

Rosenborg startet andre omgang bedre og tok fort kontroll over kampen. Det tok likevel bare ni minutter før vertene kom seg til en god målsjanse. Kristian Eriksen serverte Jonas Enkerud, men det ville seg ikke foran mål for den tidligere Elverum-spilleren.

Etter 61 minutter satt midtstopper Vetle Skjærvik ballen utenfor fra tre meter.

- HamKam har vært alt annet enn effektive i dag, kom det fra kommentator Asbjørn Myhre.

Men etter 69 minutter fikk HamKam endelig hull på byllen og selvfølgelig var Kristian Eriksen målscoreren.

FULL FEIRING: Hamkam jubler med supportere etter Kristian Eriksens mål. Foto: Geir Olsen / NTB
FULL FEIRING: Hamkam jubler med supportere etter Kristian Eriksens mål. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

HamKam-stjerna uttalte i vinter at han kunne tenke seg en overgang til trondheimsklubben, men HamKam var ikke interessert i å selge.

Flere scoringer kom det aldri og lagene måtte dele poengene i Hamar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer