Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsene Wenger forlater Arsenal etter denne sesongen

Reagerer etter avskjedsmeldingen: - Det gjør meg kokende forbanna

Arsenal-supporter og tidligere fotballkommentator Per-Jarle Heggelund reagerer på fansens behandling av Arsène Wenger.

OVER OG UT: Arsenal-manager Arsene Wenger har måttet ta imot mye kritikk fra egne supportere de siste åra. Nå gir han seg. Foto: Tim Goode / EMPICS Sport / NTB Scanpix
OVER OG UT: Arsenal-manager Arsene Wenger har måttet ta imot mye kritikk fra egne supportere de siste åra. Nå gir han seg. Foto: Tim Goode / EMPICS Sport / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Det er trist. Jeg føler meg litt nummen nå. Det er vanskelig å sette ord på. Jeg har ventet på det i mange år, men når det først skjer, så er det likevel uventet. Det er tøft, sier Per-Jarle Heggelund til Dagbladet.

Fredag formiddag kom beskjeden om at Arsène Wenger forlater Arsenal etter denne sesongen. Det etter 22 år i klubben.

Heggelund, som tidligere har kommentert fotball for TV 2 og C More, støtter avgangen til Wenger, men reagerer på fansens behandling av franskmannen.

- Det har vært en svertekampanje uten like - også her i Norge. Nå er jeg «Wenger in» til det ytterste. Jeg har stått på barrikaden og kjempet for ham, sier Heggelund, før han legger til:

- Jeg er enig i at det skjer, men jeg får likevel vondt i magen og vond smak i munnen når jeg tenker på måten han har blitt behandlet.

«Wenger out»

Etter suksessen på 90-tallet og starten av 00-tallet, har det gått tyngre for Arsène Wengers Arsenal.

ARSENAL-FAN: Per-Jarle Heggelund. Foto: TV 2.
ARSENAL-FAN: Per-Jarle Heggelund. Foto: TV 2. Vis mer

Det har hørt til sjeldenhetene at det ikke er blitt observert «Wenger out»-skilt på Arsenals kamper de siste åra.

Fredag kom beskjeden som mange Arsenal-supportere hadde ventet på.

Eurosport-kommentator og Arsenal-fan Kenneth Fredheim er én av dem.

- Jeg tenker at det er riktig av han å gi seg. Jeg har ment det i en god del år at tida har gått mot slutten. Men det er veldig vemodig, selvfølgelig, sier Fredheim til Dagbladet.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker er enig.

- Det første jeg tenkte var at det er på tide. Det er vemodig, selvfølgelig. Man har sittet med en følelse av at han har gjort sitt i klubben, og dette er vel en slags erkjennelse fra han om at han har det, sier Alsaker til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet.

VANLIG SYN: «Wenger out»-bannere har vært et vanlig syn de siste åra på Arsenals kamper. Her fra bortekampen mot Brighton i mars. Foto: Kieran McManus / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
VANLIG SYN: «Wenger out»-bannere har vært et vanlig syn de siste åra på Arsenals kamper. Her fra bortekampen mot Brighton i mars. Foto: Kieran McManus / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

- Revolusjonerte fotballen

I løpet av sine 22 år i Arsenal har Arsène Wenger gått til topps i serien tre ganger og FA-cupen sju ganger.

FOTBALLKOMENTATOR: Øyvind Alsaker. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FOTBALLKOMENTATOR: Øyvind Alsaker.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Han er den største manageren i Arsenals historie. Han revolusjonerte Arsenals fotball og egentlig engelsk fotball også. Han endret alkohol- og treningskulturen, noe man allerede hadde gjort ute på kontinentet, men ikke i England, sier Fredheim.

Alsaker sier at Wenger ankom England med en attraktiv og offensiv fotball som ingen hadde sett før.

- Han tok titler umiddelbart. Han har også vært en viktig stemme for fotballen. Ikke bare for Arsenal, men utover sin egen klubb. Han har også vært ekstremt lojal og prinsippfast, sier Alsaker.

- Sta

Franskmannen har blitt hyllet av mange for sine prinsipper, men også kritisert.

- Denne staheten har blitt mer synlig for hver sesong. Han skal vinne på en bestemt måte. Det har vært fryktelig frustrerende, sier Fredheim.

ARSENAL-FAN: Kenneth Fredheim.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ARSENAL-FAN: Kenneth Fredheim.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Han føler at Wenger aldri klarte å erstatte spillere som Emmanuel Petit, Tony Adams, Robert Pires og Patrick Vieira - bærebjelker på 90- og 00-tallet.

- Han har prioritert offensiv fotball. Og de siste ti åra føler jeg han har gått seg fast i sine egne tanker, men når han gir seg fortjener han bare gode ord, sier Fredheim.

Heggelund føler Wenger har fått ufortjent mye kritikk og hets de siste åra.

- Arsenal bygde en helt ny stadion, men likevel kom de til Champions League og fikk grønne bøker hver sesong. Det til tross for at man solgte unna stjernespillere, sier Heggelund.

- Det gjør meg kokende forbanna, legger finnsnesmannen til.

Saken fortsetter under lenken.

- Kommer til dekket bord

Det er ukjent hvem som tar over for Wenger etter denne sesongen.

- De trenger nytt blod, tanker og ideer, men jeg tror Wenger har en stemme i hvem som blir arvtakeren. De vil nok holde fast på fotballfilosofien, men det er flere spørsmål. Vil de fortsette med ungt og uerfarent? Vil de velge en ny klubbygger?, spør Alsaker.

Fredheim håper de velger en klubbygger som kan være der i en lengre periode.

- En klubbygger har vært Arsenals tradisjon. Det er en grunn til at man har noe som heter «The Arsenal Way», men det er ikke realistisk å tenke at den neste manageren blir der i ti eller 22 år, sier Fredheim.

I løpet av det siste året har Arsenal ansatt tidligere Barcelona-direktør Raúl Sanllehi og tidligere Borussia Dortmund-speider Sven Mislintat.

- De har allerede en stamme i støtteapparatet. Det er det viktigste. De har hentet de beste i Europa. Man kommer til dekket bord. Jeg tror ikke det er så viktig hvem de henter, mener Heggelund.

- Hopper etter Wirkola

Heggelund legger ikke noe skjul på at Wenger-avskjeden gjør ham opprørt.

- Jeg var 20 år da han ble manager. Han har vært manager i hele mitt voksne liv. Det blir veldig spennende, men det setter fyr på følelsesregisteret, sier Heggelund.

Han forteller at han i løpet av kommentatorkarrieren ikke har tatt med seg noen spesielle minner fra kamper.

Fredag formiddag hentet Heggelund ut et bilde av seg selv og Wenger fra en fotograf for å henge det opp på kontorveggen.

- Det var én time før beskjeden kom. Det er en symbolikk der. Er det noe jeg skal ha et bilde av, så er det meg og den mannen, sier Heggelund.

Alsaker ønsker ikke å tippe eller lansere én ny manager. Fredheim håper på tidligere Dortmund-sjef Thomas Tuchel, mens Heggelund lanserer de to tidligere Wenger-disiplene Dragan Stojkovic og Giovanni van Bronckhorst.

- Lykke til med å hoppe etter Wirkola. Dette er en vemodig dag, er Heggelunds beskjed til Arsenals neste manager.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling