Manchester United - Chelsea 0-0

Reagerer etter dette

I en tam storkamp på Old Trafford ble det bare nesten drømmedebut for debutanten Edinson Cavani, mens en rekke røster mener Chelsea ble snytt for et soleklart straffespark.

OMSTRIDT SITUASJON: Mange mener Chelsea ble snytt for straffe i denne situasjonen, men VAR lot situasjonen stille passere. Foto: Oli Scarff/Pool via AP
OMSTRIDT SITUASJON: Mange mener Chelsea ble snytt for straffe i denne situasjonen, men VAR lot situasjonen stille passere. Foto: Oli Scarff/Pool via AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - Chelsea 0-0

Frank Lampard fikk en tøff start som Chelsea-manager i fjor med å tape 0-4 mot Ole Gunnar Solskjær og Manchester United på Old Trafford i første serierunde i Premier League.

Også i returoppgjøret på Stamford Bridge trakk Solskjær det lengste strået med 2-0-triumf. I cupduellene vant lagene én duell hver.

I kveld ble det målløst og poengdeling da Solskjær valgte å benke stjerner som Paul Pogba, Edinson Cavani, Mason Greenwood, Donny van de Beek og Nemanja Matic fra start, mens Anthony Martial sto over med karantene. Alex Telles var ikke i troppen.

Laguttaket til nordmøringen fikk Manchester United-legenden Patrice Evra til å reagere før kampstart.

- Hvorfor ikke spille med de beste spillerne? spurte den tidligere Manchester United-kapteinen tydelig oppgitt over Solskjærs laguttak i sendingen til Sky Sports.

Evra reagerte senere i samme sending på at VAR ikke grep inn og ga Chelsea straffe i situasjonen hvor Harry Maguire tok livtak rundt Chelsea-kaptein César Azpilicueta i 1. omgang.

- Etter min mening burde det blitt dømt straffe. Jeg kjente armen rundt halsen. Det burde være en smal sak for dommeren å studere situasjonen på videobildene, sier Azpilicueta til Sky Sports.

- Klar straffe

At Chelsea burde hatt straffe, var det bred konsensus om i de fleste miljøer.

OMSTRIDT SITUASJON: Mange mener Chelsea ble snytt for straffe i denne situasjonen, men VAR lot situasjonen stille passere. Foto: Oli Scarff/Pool via AP
OMSTRIDT SITUASJON: Mange mener Chelsea ble snytt for straffe i denne situasjonen, men VAR lot situasjonen stille passere. Foto: Oli Scarff/Pool via AP Vis mer

- Hva skjer? Hvorfor ser ikke VAR på den situasjonen? Det burde vært straffe, skriver den profilerte engelske fotballprogramlederen Richard Keys på Twitter.

Tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt forfektet det samme budskapet i TV 2s Premier League-studio.

- Jeg synes det er klar straffe. Sånn kan man bare ikke gjøre i feltet, konkluderer Thorstvedt og påpeker at det er disse tingene VAR skal se på og korrigere.

Men så vel dommeren som VAR lot situasjonen passere i stillhet. 0-0 ble sluttresultat i en tam og sjansefattig forestilling, hvor Marcus Rashford og innbytter og debutant Edinson Cavani var nærmest nettkjenning.

- Det var to lag som spilte i Europa tidligere i uken. Det bar kampen preg av. Vi ble bedre i 2. omgang. Alt i alt var det en god defensiv prestasjon, og vi skapte et par sjanser som kunne ha gitt oss tre poeng, sier Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær til Sky Sports

Tam forestilling

Den første store sjansen i den tamme 1. omgangen kom etter 35 minutter da Bruno Fernandes fant Juan Mata i mellomrommet.

Spanjolen så Marcus Rashfords rom og slo hurtigtoget videre med en stikker på førstetouchen. Men Rashfords skudd ble stoppet av en beinparade fra Edouard Mendy.

Etter sidebytte fortsatte det samme tamme kampbildet. 13 minutter ut i 2. omgang valgte Solskjær å gjøre endringer:

Nesten drømmedebut

Inn kom både måljegeren Edinson Cavani til sin Manchester United-debut og den franske midtbanestjerna Paul Pogba.

NÆR SCORING I DEBUTEN: Edinson Cavani. Foto: REUTERS/Michael Regan
NÆR SCORING I DEBUTEN: Edinson Cavani. Foto: REUTERS/Michael Regan Vis mer

Cavani markerte seg umiddelbart å holdt på å flikke inn sin første scoring etter bare sekunder på banen, men avslutningen gikk like utenfor stolpen.

Like etter slo Chelseas høyreback Reece James et farlig innlegg foran mål, men ingen av lagkompisene nådde fram i tide.

Rashford var nær scoring på ny i sluttminuttene, men kampens farligste spiller klarte ikke å overliste Mendy med sitt gode forsøk.

Dermed endte det 0-0 og med poengdeling på Old Trafford.

Chelsea står med ni poeng på seks kamper, mens Manchester United har sju poeng på fem opptredener i Premier League denne sesongen. Det skiller bare åtte poeng fra Manchester United på 15. plass til serieleder Everton.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer