Aleksander Aamodt Kilde

Reagerer etter nestenulykke

Aleksander Aamodt Kilde (30) var uhyggelig nær ved å bli slengt inn i nettet i Kitzbühel-utforen. - Et fryktelig dumt sted å tryne, melder Aksel Lund Svindal (40).

MISTER KONTROLL: Det gikk nesten fryktelig galt for Aleksander Aamodt Kilde under utforen i Kitzbühel. VIDEO: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aleksander Aamodt Kilde var storfavoritt i Kitzbühel-utforen. Kilde skadet seg på treningen torsdag, og kjørte fredagens utforrenn med brudd i hånda.

Kilde kjempet om en topplassering til siste mellomtid, men fikk et skikkelig utslag i skråhenget mot slutten av løypa og var svært nær å ryke ut i sikkerhetsnettet.

Etter løpet innrømmet han at nestenulykken satte et støkk i ham.

- Det var en nær døden-opplevelse. Det var et øyeblikk der jeg tenkte at jeg kom til å gå i nettet, men jeg hadde centimeterne på min side, så det var godt, sa Kilde til NRK.

Se situasjon øverst i saken.

REAGERTE: Aksel Lund Svindal var glad for at kunne stå og snakke med Aleksander Aamodt Kilde etter fredagens utfor. Foto: Lise Åserud / NTB
REAGERTE: Aksel Lund Svindal var glad for at kunne stå og snakke med Aleksander Aamodt Kilde etter fredagens utfor. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Legenden priser seg lykkelig

Kilde endte til slutt langt nede på listene. I bunn av bakken priset Aksel Lund Svindal seg lykkelig over at hans tidligere lagkamerat kom seg helskinnet til mål.

- Aleks med hånda i bandasje kjemper om seieren helt til slutten. Det er nesten så han tryner. Med det som skjedde i går og det her, så tror jeg vi skal være ganske happy. Så tar vi heller en ny dag i morgen. Det er rått kjørt helt til slutten. Råtass, sier han til NRK.

Han forklarer nestenulykken på følgende måte:

NESTENULYKKE: Det kunne endt fatalt for Aleksander Aamodt Kilde i Kitzbühel-utforen. Foto: NTB
NESTENULYKKE: Det kunne endt fatalt for Aleksander Aamodt Kilde i Kitzbühel-utforen. Foto: NTB Vis mer

- Det er et hopp som er en skråkjøring. Det er så skrått at du må stå på kanten hele tida. Det betyr at om du lander litt ute av balanse, er det fort gjort å misse porten, og om du misser så må du tråkke til litt ekstra, det tåler ikke den skråkjøringa.

Han fortsetter:

- Han er sikkert kanskje den best trente utøveren som er her, men likevel blir han trykt sammen der. Det er et fryktelig dumt sted å tryne på. Ganske bra for oss som er glad i Aleks at han kom seg ned.

FRA JUBEL TIL FRUSTRASJON: Adrian Smiseth Sejersted kjørte inn til en forelpig tredjeplass. Men dessverre for nordmannen suste Jared Goldberg inn fire hundredeler før Sejersted. Foto: NTB
FRA JUBEL TIL FRUSTRASJON: Adrian Smiseth Sejersted kjørte inn til en forelpig tredjeplass. Men dessverre for nordmannen suste Jared Goldberg inn fire hundredeler før Sejersted. Foto: NTB Vis mer

Bitter hundredelsstrid

På startnummer 22 kom Sejersted og både sjokkerte og imponerte en hel alpinverden. Bærumsløperen klinket til og kjørte inn til en foreløpig 3.-plass.

- Det er så fortjent. Og fy fader så solid han kjørte. Det er veldig, veldig imponerende, sa Kilde til NRK om lagkompisen.

Dessverre for Sejersted kom amerikanske Jared Goldberg fra startnummer 28 og suste i mål fire hundredeler foran han. Dermed datt 28-åringen ned til den sure 4.-plassen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer