Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reagerer etter spesiell hjemtur

Ola Vigen Hattestad fikk en svært annerledes tur hjem til Norge, men spesielt én ting synes han var merkelig.

REAGERER: Ola Vigen Hattestad var overrasket over den manglende grensekontrollen på sin reise til Norge gjennom Europa. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
REAGERER: Ola Vigen Hattestad var overrasket over den manglende grensekontrollen på sin reise til Norge gjennom Europa. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (DAGBLADET):

- Jeg ble ikke stoppet på én eneste grense, forteller Ola Vigen Hattestad til Dagbladet.

Østfoldingen er ny landslagstrener for langrennsjentene og hadde denne uka sine første dager i den nye jobben. På «hjemme-samling» i Holmenkollen fikk Hattestad møte sine nye undersåtter for første gang.

Men veien til samlingen i nasjonalanlegget ble av den lengre sorten.

OL- og VM-vinneren har vært landslagstrener for de slovenske langrennsjentene de siste åra. Da mai ble til juni var Hattestads tid i Slovenia over og han skulle vende tilbake til Norge.

Da det viste seg at det eneste flyselskapet som hadde startet opp flyruter fra Slovenia var Air Serbia og alle flyene hadde retning sørover, satte Hattestad seg i bilen.

Ett døgn på reise

Reiseruta gikk fra hjemmet i Slovenia til Rostock i Tyskland. Deretter videre med båt til Trelleborg, før den siste etappen til familiens hjem på Mesnali ved Sjusjøen.

Til sammen tok turen omtrent ett døgn og tok Hattestad over fire landegrenser. Og det er nettopp det den nye landslagstreneren reagerer på.

- Jeg ble ikke stoppe på én eneste grense. Jeg kjørte hele veien, så det var jo ganske spesielt. Jeg hadde printet ut masse papirer og sånt som bevis på hva jeg skulle, men det trengte jeg aldri, sier Hattestad til Dagbladet etter en økt i Holmenkollen.

Etter den strabasiøse ferden til Norge ventet ti dager i karantene for 38-åringen og først forrige helg kunne Hattestad bevege seg fritt igjen.

FORNØYD: Hovedtrener Ole Morten Iversen (t.v.) er meget fornøyd med at Ola Vigen Hattestad er på plass i som hans nye kollega allerede nå. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORNØYD: Hovedtrener Ole Morten Iversen (t.v.) er meget fornøyd med at Ola Vigen Hattestad er på plass i som hans nye kollega allerede nå. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Bonus

Da var det bare å komme seg til Oslo så fort som mulig for å delta på denne ukas «hjemme-samling». Det ble satt pris på av Ole Morten Iversen og landslagsjentene.

- Vi er veldig glad for å ha Ola på plass og jeg synes det har vært en god start. Dette kommer til å bli bra, slår Iversen fast under capsen i sommersola.

- Vi har hatt en veldig god oppstart og det er en bonus at han er med allerede nå. Jeg trodde kanskje det var 1. august han var på plass, så at vi får han inn allerede nå, er bare en bonus for oss, så det ser veldig bra ut, fortsetter hovedtreneren for langrennsjentene.

Hattestad selv var også godt fornøyd med å komme i gang denne uka.

- Det føles veldig godt. Jeg har hatt to fine år i Slovenia, men jeg føler at jeg hører hjemme i Norges Skiforbund. Det er ikke gitt at man hører hjemme der, men det er godt å være tilbake, sier Hattestad med sitt velkjente smil og legger til:

- Jeg var litt spent i går, men det var et fint første møte. Det virker som de har gjort en god jobb i vår, noe som ikke overrasker meg, så det var en fin start.

I august kommer resten av Hattestad/Visnar-familien med flyttelasset til Mesnali der de skal ha base. Hattestads kone, Katja Visnar, la opp etter forrige sesong og gjorde det mulig for den tidligere sprintkongen å ta jobben som trener for de norske langrennsjentene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!