Frida Karlsson

Reagerer etter utbruddet

Frida Karlsson var langt fra fornøyd med svenskenes medisinske apparat denne sesongen. Etter å ha slitt med store skadeproblemer gjennom vinteren, blir den svenske stjernen nå lyttet til.

TAR GREP: Det svenske landslaget tar grep foran neste sesong etter ønske fra Frida Karlsson. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAR GREP: Det svenske landslaget tar grep foran neste sesong etter ønske fra Frida Karlsson. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Jeg synes det er skikkelig dårlig, sa Frida Karlsson i vinter og ga svenskenes medisinske apparat det glatte lag.

Bakteppet var at svenskenes yndling nettopp hadde slitt seg inn til nok et skuffende resultat under Tour de Ski. Etter en fallulykke noen dager i forkant slet hun med smerter i kroppen.

Og det aller mest frustrerende var at det svenske landslaget ikke hadde med seg noen fysioterapeuter til touren. Dette skal også ha vært tilfelle under flere renn den siste vinteren. Årsaken var begrensningene coronapandemien førte med seg, men nå har Karlsson likevel blitt hørt.

Fornøyd

- Vi har hatt møter med det medisinske teamet og de har presentert et nytt opplegg som vi skal prøve og det tror vi på, forteller Karlsson fornøyd.

Hun forteller på en pressekonferanse i forbindelse med uttaket til det svenske landslaget at Sverige framover vil ha to fysioterapeuter til stede på hver rennhelg.

Svenskenes landslagslege, Per Andersson, synes det er en bra løsning.

- Det er mulig at vi var for forsiktige. Det var jo andre nasjoner som hadde med seg fyioterapeuter som klarte seg veldig bra, sier han til Expressen.

Karlsson var en selvfølgelig brikke i det svenske uttaket også neste sesong. Der profiler som Ragnhild Haga, Finn Hågen Krogh og Didrik Tønseth har blitt vraket fra det norske laget, var det svenske uttaket mindre dramatisk.

- Kontroll på skadene

LURT AV CALLE: Den svenske superstjerna Frida Karlsson ble rundlurt av sine lagkamerater. Video: Expressen TV Vis mer

Mest spenning var det knyttet til Frida Karlssons form. Under det svenske mesterskapet i april måtte Karlsson bryte tremila. Grunnen var en skade som gir henne kramper i beinhinnene.

Overfor Expressen avslørte hun at det hadde vært et problem gjennom hele sesongen. Nå jobbes det på spreng med å løse problemet før OL i Beijing kommende sesong.

Men hvordan går arbeidet?

- Det er bedre, mye bedre vil jeg si. Jeg har kjørt en del rehab og prehab på føttene. Nå har jeg kontroll på det, men det er en pågående jobb så jeg er ikke helt ferdig, forteller Karlsson.

Til tross for skadeproblemene noterte Karlsson seg for to individuelle sølvmedaljer, og en bronse under VM i Oberstdorf forrige sesong. I OL blir hun Therese Johaugs største utfordrer på distanse.

Det svenske landslaget neste sesong blir som følger:

Kvinner:

Ebba Andersson, Frida Karlsson, Linn Svahn, Charlotte Kalla, Emma Ribom, Johanna Hagström, Jonna Sundling, Maja Dahlqvist

Herrer:

Oskar Svensson, Jens Burman, Calle Halfvarsson, Johan Häggström, Marcus Grate, William Poromaa

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer