Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dag-Eilev Fagermo og Aron Dønnum:

Reagerer etter utestenging

Dommer Rohit Saggi dømmer ikke neste runde i Eliteserien. Det mener Dag-Eilev Fagermo og Aron Dønnum at er fortjent.

RIKTIG: Vålerenga-leiren støttet at dommer Rohit Saggi må stå over den kommende eliteserierunden. Video/reporter: Mathias Hagen. Vis mer

VALLE (Dagbladet): Det ble høydramatisk søndag kveld i kampen mellom Vålerenga og Stabæk. Flere dommeravgjørelser møtte motstand, spesielt utvisningen av Herolind Shala og straffesparket som Osame Sahraoui fikk, skapte diskusjoner.

Etter kampen var Shala rasende for å ha blitt utvist. Han mente heller at han skulle hatt frispark.

- Det er klart frispark. Han (dommer Rohit Saggi) var forferdelig i dag. Det er slike som ødelegger norsk fotball. Hvis jeg skal ha karantene, så bør han også ha det, fordi det var forferdelig dømming i dag, sa han.

Dagen derpå var ikke Shala til stede på Vålerenga-trening, men Dagbladet møtte Dag-Eilev Fagermo og Aron Dønnum for å snakke om gårsdagens oppgjør.

Like før de møtte pressen, meldte VG at dommer Saggi ikke skal dømme neste runde i Eliteserien.

DOMMERBOM: Rohit Saggi innrømmer at det ikke gikk knirkefritt i oppgjøret mellom Vålerenga og Stabæk. VIDEO: Fotball Media Vis mer

- Naturlig

Både Dønnum og Fagermo støtter beslutningen.

- Det er naturlig det, når du gjør så store feil. Det er riktig at det får konsekvenser, for det gjør vi trenere også. Hvis en spiller gjør så store feil, så er det riktig at andre får sjansen, sier Fagermo til Dagbladet.

Likevel påpeker Fagermo at det må være lov å gjøre feil. Dommer Saggi innrømmet selv å ha dømt feil etter kampslutt på søndag.

- Det må være lov å gjøre feil. Det han gjør i første omgang, som er en stor feil, men beklager etterpå, så synes jeg det er flott gjort. Det er ikke dermed sagt at han skal straffes. Men når han gjør påfølgende feil, og det får såpass store konsekvenser for kampen, så er det riktig med en pause, mener VIF-treneren.

- Men jeg synes ikke vi skal hogge hodet av dommeren, for det er en talentfull og bra dommer, fortsetter Fagermo.

- Stemmer det at du måtte roe ned Shala etter kampen?

- Nei, ikke roe ned. Men det er klart at vi er i en situasjon der vi ikke har oversikt, og jeg vil ha oversikt først. Det fikk vi til slutt da vi så at det ikke var filming, men frispark til Shala, sier han.

- Var det temperatur i garderoben etter kampen?

- Nei, ikke temperatur, men vi pratet om det. Det var en skuffelse, men vi får ikke gjort noe med det. Så da må vi heller se framover, sier Fagermo.

Vil ha Shala klar

Han forteller videre at de jobber med å få Shala klar til kampen mot Odd, men påpeker at mulighetene er små om man ser på regelverket.

Aron Dønnum var også en del av dramaet i går, der han blant annet pådro seg gult kort. Heller ikke han var fornøyd etter kampslutt, noe han også står for i dag.

- Det var litt kaoskamp. Vi startet bra, men slipper inn to for enkle mål. Så får vi et rødt kort i andre omgang, men gjør en god opphenting, forteller han til Dagbladet.

Dønnum hadde ikke fått med seg at Saggi ikke dømmer neste runde i Eliteserien.

- Jeg synes det er såpass svakt det som kom i går. Når det er nok til å ødelegge en fotballkamp med så grove feil, så synes jeg det er riktig, på lik linje med spillere, at dommere også får konsekvenser for det, sier Dønnum.

- Saggi er faktisk en dommer jeg liker - en av mine favorittdommere fra i fjor. Så jeg synes det er litt skuffende at det var på et så dårlig nivå i går, fortsetter VIF-profilen.

Også Dønnum mener at Shala bør kunne få spille kampen mot Odd på onsdag.

- Regler er regler. Likevel synes jeg det bør gå an å gjøre noe med det (karantenen), sier han.

Det er ingen tvil om at kampen inneholdt temperatur, noe som også varte etter kampen. Dønnum avslører at Fagermo sa ifra til dem hva han synes i garderoben.

- Han sier ifra og sier sannheten - det er sånn det skal være. Han sier ifra på en ordentlig måte om ting ikke er bra nok eller er bra nok. Det er sånn det skal være i ethvert lag, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!