Mikael Ymer

Reagerer: - Fryktelig pinlig

Svenske Mikael Ymer må tåle kritikk etter raseriutbruddet under ATP-turneringen i Lyon.

Den svenske tennisspilleren Mikael Ymer klikket og ble disket under møtet med Arthur Flis i ATP 250-turneringen i Lyon nylig. Video: Discovery + Vis mer
Publisert

Det var under åttedelsfinalen i Frankrike at den 24 år gamle svensken mistet besinnelsen.

Franske Arthur Fils slo en ball helt på linja mot slutten av det første settet (5-5), på stillingen 30-30 i svenskens servegame.

Ymer mente at ballen soleklart burde dømmes ut. Men stoppet ikke spillet umiddelbart for å utfordre avgjørelsen, og fortsatte å spille videre.

Dermed hadde ikke dommeren lenger noen forpliktelse til å gå ned og se på merket.

Det poenget viste seg å bli avgjørende, da franskmannen i samme game brøt Ymer, og sikret seg det første settet.

24-åringen ble mildt sagt illsint på dommeren.

Han valgte da å slå i stykker racketen sin på dommerstolen. Raseriutbruddet førte til at han ble disket, og samtidig buet ut av tilskuerne på sin vei ut av banen.

Hugo Gaston får millionbot etter at han ble tatt i juks under Madrid Open. Tennis følger du på Discovery+ og Eurosport. Vis mer

Den svenske avisa Aftonbladet omtalte det som en skandale.

- Pinlig

Utbruddet har fått flere til å reagere. Andreas Käck i svenske Aftonbladet publiserte torsdag en kommentar.

- Et bunnpunkt i karrieren og fryktelig pinlig å se på, skrev Käck.

Hva som blir konsekvensene av slagene utover diskvalifikasjonen er enda ikke kjent. Men det er ikke først gang noe liknende skjer på tennisarenaen.

Den tyske tennisspilleren Alexander Zverev ble i fjor ilagt en bot på 40.000 dollar etter at han bannet til og slo mot dommeren etter en doublekamp.

- Hvis ATP er konsekvent, bør det være samme straff som for Alexander Zverev da han gjorde det samme i Mexico Open for et drøyt år siden - altså en bot på drøyt 350 000 kroner, mente Käck.

HISSIG: Alexander Zverev fikk en saftig bot etter et raseriutbrudd i februar 2022. Foto: Marcos Dominguez / AFP.
HISSIG: Alexander Zverev fikk en saftig bot etter et raseriutbrudd i februar 2022. Foto: Marcos Dominguez / AFP. Vis mer

- Den dommen føltes imidlertid mild og jeg blir ikke overrasket om ATP tar de ordentlig grep denne gangen og suspenderer Mikael Ymer i noen uker, fortsatte han.

Ikke første gang

24-åringen er den høyest rangerte svenske tennisspilleren, ranket som nummer 53 i verden.

Det er heller ikke første gang det er kontroverser rundt Ymer. I ATP-turneringen i Sofia i fjor gikk han verbalt til angrep på dommeren og kom deretter i konflikt med en tilskuer på tribunen.

- Søk hjelp, gå til psykolog, uttalte svensken til tilskueren den gangen.

- Følelsen jeg har nå er at det er Ymer som har behov for hjelp, skriver Andreas Käck i svenske Aftonbladet.

Ymer skal etter planen spille i Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris neste uke, hvor Casper Ruud tok seg til finalen i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer