Reagerer: - Hans valg

Casper Ruud (25) knuste Holger Rune (20) på hjemmebane fredag. Samtidig uttrykker han støtte til dansken etter mange skifter den siste tida.

FERDIG: Holger Runes mor Anneke Rune er ikke lenger i apparatet til sønnen. Foto: Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix
FERDIG: Holger Runes mor Anneke Rune er ikke lenger i apparatet til sønnen. Foto: Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FORNEBU (Dagbladet): Holger Rune har vært et hett navn i mediebilde den siste tida. Nylig ble det klart Boris Becker er ferdig som trener for Rune – og ble den 11. i rekken som måtte fratre i rollen for den danske tennisstjernen.

Kort tid etterpå smalt det også da det ble klart at Aneke Rune, Holgers mor, var ferdig i en sentrale rolle for tennisesset.

I forbindelse med Ultimate showdown - som denne gangen ble spilt i Telenor Arena på Fornebu - var Rune kjapp med å forlate pressesonen etter en kort sekvens med journalistkorpset som ventet.

«Holger», ropte en fra en siden og kort tid etterpå var den danske stjernen borte.

GOD STEMNING: Casper Ruud og Holger Rune i oppvisningskampen på Telenor Arena fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB
GOD STEMNING: Casper Ruud og Holger Rune i oppvisningskampen på Telenor Arena fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Fredagens motstander for Rune på Fornebu var Casper Ruud. I motsetning til dansken, har Ruud stort sett hatt det samme teamet rundt seg – med far Christian i spissen.

- Hva tenker du om hans skifte av team? Og så ofte med trener?

- Det er hans valg. Jeg tror ikke han bytter fordi det er gøy, han bytter fordi han ikke føler at han ikke har funnet den perfekte match enda. Det er helt lov. Jeg støtter en medspiller hvis han ikke har funnet det han ser etter. Han er på utskikk etter å finne noe fast han og. Han finner nok en langtidstrener nå hvert øyeblikk, sier Ruud til Dagbladet.

Ruud startet kampen mot Rune svakt, men fikk etter hvert godt grep om sin danske motstander. Etter å ha tapt den første omgangen, vant han de tre neste og tok dermed seieren bare et steinkast unna der han vokste opp på Snarøya.