Reagerer: - Helvete

Vålerenga-sportssjef Joacim Jonsson (48) synes Molde betaler overpris for Kristian Eriksen (27) og hevder prislappen forstyrrer det norske overgangsmarkedet.

I PRESSESONEN: Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson etter eliteseriekampen mellom Vålerenga og Odd på Intility stadion. Foto: Terje Pedersen / NTB
I PRESSESONEN: Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson etter eliteseriekampen mellom Vålerenga og Odd på Intility stadion. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

INTILITY ARENA (Dagbladet): For samme dag som Vålerenga signerte Stefan Strandberg (32), kjøpte Molde nevnte Eriksen fra HamKam for et beløp på rundt 15 millioner kroner.

Jonsson mener Vålerenga har gjort et kupp i signeringen av Strandberg, når Eliteserie-rivalen Molde punger ut for Eriksen. Han sender et aldri så lite stikk i retning Romsdal.

- Når man ser at Eriksen går til Molde for 15 millioner, da tenker jeg bare fytti helvete for et kupp vi har gjort, sier Jonsson til Dagbladet.

- Hva tenker du om den overgangen?

- Det er dyrt, men det er Molde og Bodø/Glimt som har penger, og når de har det, får de gjøre hva de vil. Det må vi andre respektere. På en måte har de fortjent det, med tanke på at de har levert så godt som de har gjort i Europa, men markedet blir utfordrende når det blir betalt overpriser, forklarer Jonsson.

PRESENTERES: Kristian Eriksen er klar for Molde. Foto: MFK
PRESENTERES: Kristian Eriksen er klar for Molde. Foto: MFK Vis mer

- En fantastisk spiller

- Hvis du hadde hatt 15 millioner å bruke på Eriksen, hadde du kjøpt ham til Vålerenga?

- Det blir et hypotetisk spørsmål. Jeg synes Kristian Eriksen er en fantastisk fotballspiller og et fantastisk menneske. Han er en av mine favoritter. Glimt og Molde får gjøre hva de vil med sine penger, men billig blir det ikke, nei.

Dagbladet spør Jonsson om Strandberg blir en av de best betalte spillerne i Eliteserien.

- Når Stefan kommer hjem er det klart at han får en god lønn. Selvfølgelig får han det, men vi har prinsipper og setter ikke Vålerenga i en risikosituasjon, svarer den svenske sportssjefen.

PÅ PRESSEKONFERANSE: Vålerenga-sportssjef Joacim Jonsson (t.v.), Stefan Strandberg (midten) og hovedtrener Dag-Eilev Fagermo. Foto: Dagbladet / Christian August Cederblad
PÅ PRESSEKONFERANSE: Vålerenga-sportssjef Joacim Jonsson (t.v.), Stefan Strandberg (midten) og hovedtrener Dag-Eilev Fagermo. Foto: Dagbladet / Christian August Cederblad Vis mer

Øverst på ønskelista

Til tross for at Strandberg er på plass, varsler Jonsson at Vålerenga neppe er ferdighandlet for sommeren.

Han forteller at klubben jakter en ny spydspiss, etter at Vidar Örn Kjartansson nylig forlot Oslo-laget, men at han ikke vil «hente noen for å hente noen».

- Vi jobber med forsterkninger, men det skal være spillere fra øverste hylle. Vi skal vinne med de spillerne vi får inn.

KLASSEFORSKJELL: Stefan Strandberg mente Sverige ble pissa på av Erling Braut Haaland og Norge. Video: Rødt Kort. Vis mer

Han fortsetter:

- Det har gått flere spillere ut enn det har kommet inn, men det er litt filosofien også. Vi er så heldige at vi produserer den ene unge spilleren etter den andre, men da er det viktig å ha gode nok bærebjelker ved siden av. Vi har noen allerede, men må ha flere. Vi jobber med en nummer ni, men skal jeg være ærlig: Får vi ikke den vi vil ha, kommer vi ikke til å hente noen for å hente noen. Da gir vi «f» og venter. Vi vil ikke ha noe middels.

Hemmelig liste

- En spiss står øverst på innkjøpslisten eller?

- Ja, per nå, så er det det. Men vi har heller ikke dekning på backene. Så fort det skjer skader der må Petter Strand ned å spille back. I en optimal situasjon skulle vi hatt inn en back også, men verden er ikke alltid optimal.

- Den listen din med spissnavn, kan du røpe noe fra den?

- Det kan jeg love at jeg ikke kommer til å gjøre, for gjør jeg det kommer Molde og Bodø/Glimt på banen, og da har vi plutselig ikke sjans, for de pengene har vi ikke, avslutter Jonsson, som tidligere i sommer fortalte Dagbladet at VIF har trukket seg fra jakten på spissen Torgeir Børven.

Ifølge TV 2 har Vålerenga den siste tiden lagt inn flere bud på Haugesund-spissen Alioune Ndour, men FKH har avslått samtlige. Det foreløpig siste skal ha vært på 7,5 millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer