Guro Reiten

Reagerer: - Katastrofe

Guro Reiten (28) reagerer på forholdene under kampen mellom Chelsea og Liverpool søndag.

SKUFFET: - Dette skal ikke skje, mener Guro Reiten. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
SKUFFET: - Dette skal ikke skje, mener Guro Reiten. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Guro Reitens Chelsea tok imot Liverpool i Women's Super League søndag ettermiddag.

Chelsea, som har brennhete den siste tida, var ute etter å overta tabelltoppen, men is og sprengkulde satte en stopper for det.

Etter bare seks minutters spill på Kingsmeadow, bestemte dommeren seg for å avbryte kampen for å ivareta spillernes sikkerhet.

- Jeg synes vi fortjener mer enn dette. Banen skal holde en viss standard, sier Reiten til Dagbladet dagen etter.

ISETE: Stadionarbeidere rydder is av banen foran kampen mellom Chelsea og Liverpool søndag. Foto: Zac Goodwin / PA / NTB
ISETE: Stadionarbeidere rydder is av banen foran kampen mellom Chelsea og Liverpool søndag. Foto: Zac Goodwin / PA / NTB Vis mer

Reagerer

Reiten har vært en viktig brikke for et Chelsea som jakter sin fjerde strake tittel i den engelske toppdivisjonen. Søndag kveld var assist-dronninga klar til å briljere på venstrevingen nok en gang, men måtte gå av banen sammen med lagkameratene etter bare seks minutter.

Til Dagbladet forteller hun at det lenge var uklart om kampen skulle spilles eller ikke. Selv etter å ha fått det grønne lyset var den tidligere LSK-vingen skeptisk.

- Banen var knallhard. Vi skjønte med en gang at det ikke gikk an å spille fotball der, men dommeren tok avgjørelsen og startet kampen.

28-åringen mener at kampen kunne blitt et skademareritt dersom den hadde fortsatt. Etter å ha sett flere spillere skli på isen, valgte dommeren å snu og blåste av kampen.

- Det var som å gå på is, også skal man spille med fotballsko og knotter. At dommeren blåste av kampen var riktig, fortsetter hun.

De tusenvis av oppmøtte i London måtte derfor ta turen hjem i sprengkulda. Det synes Reiten er synd.

- Vi fylte stadion, også ender det som dette. Det er katastrofe. På dette nivået skal det ikke diskuteres om det blir kamp eller ikke, sier hun bestemt.

MÅTTE HJEM: De tusenvis av menneskene som møtte opp på Kingsmeadow måtte hjem etter bare seks minutter spill. Foto: Zac Goodwin / PA / NTB
MÅTTE HJEM: De tusenvis av menneskene som møtte opp på Kingsmeadow måtte hjem etter bare seks minutter spill. Foto: Zac Goodwin / PA / NTB Vis mer

- Flaut

Kampen mellom Arsenal og Brighton måtte også utsettes på grunn av is på banen. Flere fotballprofiler mener det er på tide at grep blir tatt.

Tidligere England-manager Hope Powell kaller situasjonen «pinlig».

- De burde ha avlyst den lenge før. Banen var hard og det var usikkert om kampen skulle spilles eller ikke. Å starte kampen, og så innse fem minutter seinere at det er farlig. Det er pinlig for ligaen, spillerne og alle involvert, sier hun til Sky Sports.

Det var Erin Cuthberts fall i femte minutt som virkelig førte til at dommeren revurderte. På Twitter beklager hun til fansen som tok turen.

- Jeg beklager til alle supporterne som trosset kulda og møtte opp. Dette skal ikke skje, og vi vil kreve mer for sporten vår. Jeg er sint og frustrert, men vi er klare til onsdag, skriver hun.

Reiten mener at mangel på undervarme gjør at frosne baner forblir et problem. Det er Arsenal-stjerna Vivianne Miedema enig i.

- Spillernes sikkerhet bør alltid komme først. Heldigvis ble ingen skadet i dag. Den eneste måten å fikse dette på er å kreve undervarme eller å få spille på herrenes stadioner, skriver nederlenderen på Twitter.

Women's Super League 2022/2023

PlassLagKSUT+-+/-P
1Manchester United11911316+2528
2Chelsea11911329+2328
3Arsenal10811266+2025
4Manchester City117222311+1223
5Everton116051612+418
6Aston Villa115151621-516
7West Ham United125071522-715
8Tottenham Hotspur103071219-79
9Liverpool102261122-118
10Reading122191427-137
11Brighton & Hove Albion92161132-217
12Leicester City10109525-203

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer