Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reagerer kraftig etter Stabæk-keepers inngripen: - Jeg kan ikke fatte det

Da Aalesund slo Stabæk i premieren.

1-0: Peter Orry Larsen stanger inn Aalesund-ledelse, en scoring som holdt til seier.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
1-0: Peter Orry Larsen stanger inn Aalesund-ledelse, en scoring som holdt til seier. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

• Aalesund - Stabæk 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Etter noen måneders pause er Tippeliga-sirkuset endelig i gang. Før kampen ble John Arne Riise presentert for Aalesund-publikummet. Etter nesten 18 år vender han endelig «hjem» igjen.

- Jeg står her med drakta mi. Det er 18 år siden sist, så det er spesielt, sier Riise til TV 2 Zebra.

Han ble ikke spilleklar til kveldens dyst. Riise satser på benkeplass i starten av Aalesund-karrieren, og at han starter mot Brann 3. april.

Før kampen ble kampballen sluppet fra et helikopter i ren James Bond-stil, men det som skjedde på matta var nesten ikke en fredagskveld verdig.

Aalesund fikk likevel æren av å score sesongens aller første mål, signert Peter Orry Larsen. En scoring som holdt til seier i seriepremièren.

- Det var sinnssykt deilig. Å åpne ballet med seier. Det smaker godt med scoring, sier Orry Larsen til TV 2 Zebra.

Skjedde lite Stabæk har slitt i oppkjøringen, med åtte strake tap - og mange eksperter tror laget vil kjempe for å unngå nedrykk denne sesongen.

Den første halvtimen på Color Line Stadion var ikke noe fyrverkeri. Stabæk lå dypt, mens Aalesund sleit med å spille seg til store sjanser.

PRESENTERT: John Arne Riise er endelig klar for Aalesund.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
PRESENTERT: John Arne Riise er endelig klar for Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Den første omgangen var preget av avslutninger som ikke traff mål. Begge lagene gikk dermed til pause uten å være i nærheten av scoring.

Drømmestart Men i andre omgang fikk hjemmelaget en pangåpning.

I stedet for å skyte, chippet Bjørn Helge Riise et frispark elegant inn i boksen, hvor Peter Orry Larsen kom først på ballen. 27-åringen stanget ballen enkelt forbi Stabæk-keeper Sayouba, og hjemmefansen fikk åpningen de drømte om.

Ikke lenge etterpå skjedde en omdiskutert situasjon.

- Alvorlig Thrandarson smalt rett i bakken da keeper Sayouba kom stormende ut i eget felt, for å bokse ut en ball. Islendingen ble tatt i samme slengen i et voldsomt sammenstøt, og ble liggende med blod i ansiktet.

- Det er en alvorlig hendelse, mente TV 2-kommentator Marius Skjelbæk.

Sidekommentator Jesper Mathisen reagerte kraftig. Han mente det skulle blitt blåst straffespark i situasjonen.

- Jeg kan ikke forstå at keepere får lov å gå opp slik hver gang, sier Mathisen i kommentatorboksen.

Dommer Tore Hansen blåste ikke i fløyta før Thrandarson hadde ligget en stund.

- Jeg kan ikke fatte det, sier han videre.

NY VARIANT: Kampballen kom i helikopter.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NY VARIANT: Kampballen kom i helikopter. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Seiner har Mathisen moderert seg

«Gikk heldigvis ganske fint med islendingen! Voldsom fart og kraft, men Tore står på at han dømte riktig. Er nok rett det!» skriver Mathisen på Twitter.

Like etterpå ble Thrandarson byttet ut. Klubblegen til Aalesund tror han har brukket nesebeinet, men vil ikke si noe sikkert før han har tatt røntgen. Han ble kjørt til sykehus etter hendelsen. Han holdt på å svime av da han så sitt eget blod, melder TV 2.

Franck Boli holdt på å straffe gamleklubben Stabæk da han kom nesten alene gjennom med Sayouba, men sisteskansen reddet hjemmelaget.

På overtid fikk bortelaget en siste sjanse, men innbytter Njie sendte ballen utenfor fra skrått hold. Dermed endte oppgjøret med seier til Aalesund, som kan nyte tabellen i noen timer.

LES OGSÅ: Slik tror Dagbladet Tippeligaen ender denne sesongen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram