Jack Hermansson ble rasende

Reagerer kraftig på at superstjerna hånet uteligger: - Motbydelig

Engasjementet går verden rundt.

KRITISERT: MMA-stjerna er i hardt vær etter en video av det flere omtaler som hån av hjemløse. Norske Jack Hermansson er en av dem som reagerer med avsky. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg ble sint da jeg så det. Det var rett og slett motbydelig, sier Jack Hermansson (30) til Dagbladet.

Norge beste MMA-utøver har gjort seg bemerket i internasjonal presse de siste dagene. Ikke for sine ferdigheter i det åttekantede buret denne gang. Men for sitt engasjement og sympati for vanskeligstilte.

Den russiske UFC-stjerna Khabib Nurmagomedov (29) fra Dagestan hadde lagt ut en video på Instagram i forrige uke, som han selv hadde filmet med mobilen. Der fetteren hans, Anubakar Nurmagomedov tilbyr fattige menn på gata en dollarseddel for å ta push ups. For så å nekte å gi fra seg seddelen etterpå. I bakgrunnen høres Khabib Nurmagomedov ydmykende gapskratt.

Jack Hermansson spilte lørdag i forrige uke en veldedighetskamp i ishockey, arrangert av blant andre Mats Zucarello Aasen på Ullevaal stadion. Inntektene gikk til å styrke fattige barns rettigheter til å drive idrett gjennom organisasjonen Right To Play.

REAGERTE: Jack Hermansson reagerte over en video fra en MMA-stjerne som latterliggjorde fattige hjemløse. Han ble sitert i store medier verden rundt for sitt sterke engasjement. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
REAGERTE: Jack Hermansson reagerte over en video fra en MMA-stjerne som latterliggjorde fattige hjemløse. Han ble sitert i store medier verden rundt for sitt sterke engasjement. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

- Motbydelig oppførsel

Da Jack fikk se videoen som Nurmagomedov hadde lagt ut på sin instagramkonto, og som latterliggjorde hjemløse, tente han på alle plugger.

- Motbydelig oppførsel, omtalte Jack Hermansson innholdet i videoen på sin egen twitterkonto.

  • Se videoen øverst i saken.

Dette ble fanget opp av internasjonal presse. Jack ble blant annet sitert i den amerikanske storavisa Washington Post.

Her kan man også se videoen, som Nurmagomedov slettet umiddelbart etter ytringen i sosiale medier fra Jack Hermansson.

Han ble også sitert i store medier som Yahoo og Huffington Post.

Saken ble først omtalt i Norge av Nettavisen.

I kommentarfeltet til sin egen tweet fikk han et forslag om at han burde gå ned vektklasser for å sette russeren på plass selv.

LATTERLIGGJORDE FATTIGE: Khabib Nurmagomedov la ut en video på sosiale medier som vakte stor harme hos MMA-kollega Jack Hermansson. Foto: NTB Scanpix
LATTERLIGGJORDE FATTIGE: Khabib Nurmagomedov la ut en video på sosiale medier som vakte stor harme hos MMA-kollega Jack Hermansson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det blir nok litt drøyt med to vektklasser, repliserte Hermansson.

- Og jeg er jo heller ikke slik at jeg går inn for å gi noen juling for utenomsportslige ting, forklarer han.

Jack forteller om det som provoserte ham ekstra med videoen. Og hvorfor han engasjerte seg denne gang.

- Jeg har ikke for vane å blande meg inn i slike settinger på Internett og starte debatter. Ofte fordi det er tidkrevende å være aktiv i en debatt. Men denne gang måtte jeg bare. Det ble for drøyt for meg at noen kan latterliggjøre at andre har det vanskelig. Nurmagomedov forsøker å skape seg et image om at han er så sympatisk og korrekt. Men etter at han la ut denne videoen, som han selv ikke skjønte var helt feil, så kan man jo spørre seg. Når han ikke forstår selv at dette ikke er spesielt sympatisk og klokt, så kan man jo lure, sier Jack Hermansson.

Han fortsetter:

- Det viser at det dessverre finnes dårlige mennesker over alt. Også i vår sport, dessverre, sier den sympatiske MMA-utøveren.

Klar for kamp

Nå er den norske UFC-toppen klar for ny kamp etter den dramatiske seieren i mai i Rio. Da vant han på teknisk knockout over brasilianeren Thales Leites. Men først etter at Jack fikk slått løs et helt ribbein. Han overvant de sterke smertene og slo tilbake.

Men det resulterte i et lengre skadeavbrekk. Nå har han meldt seg til tjeneste for UFC-sjef Dana White i oktober.

KLAR: Jack Hermansson er snart skadefri. Han håper han kan få en kamp på gigantstevnet der McGregor skal møte Nurmagomedov. Foto: Henning Lillegård
KLAR: Jack Hermansson er snart skadefri. Han håper han kan få en kamp på gigantstevnet der McGregor skal møte Nurmagomedov. Foto: Henning Lillegård Vis mer

- Jeg er så godt som skadefri. Det gjenstår en liten væskestripe ved ribbeinet som kan spores på MR. Men jeg kan så å si trene uten smerter nå. Jeg er klar, om Dana White vil ha meg da, sier Jack Hermansson.

Gigantstevne

6. oktober skal Khabib Nurmagomedov inn i buret til tidenes MMA-kamp mot iren Conor McGregor (30), den store megastjerna i UFC-sirkuset.

Etter opptrinnet i en parkeringshall i New York i april, da McGregor gikk fullstendig bananas og angrep en buss med utøvere, der blant andre Nurmagomedov befant seg, analyserte MMA-ekspert David Garcia opptrinnet som høyst sannsynlig planlagt.

- Conor McGregor har aldri brydd seg om sitt omdømme. Han bryr seg bare om penger. At han slengte en tralle og knuste et vindu på en buss kan vokse til å bli tidenes pengemaskin, sa Garcia til Dagbladet i april.

Og han fikk rett. Kampen, som skal gå i New York, blir en milliardforretning. Nurmagomedov er ubeseiret i 26 kamper, de ti siste i toppligaen UFC. Conor McGregor ble fratatt sin tittel i lettvekt. Som han nå får muligheten til å vinne tilbake på T-Mobile Arena 6. oktober.

Jack ønsker å gå en kamp på det stevnet. Han har meldt fra til Dana White om sine ønsker. Bare i USA antas det at en million seere vil følge denne kampen på pay pr. view.

Billettprisene er også offentliggjort. De dyreste plassene koster to og et halvt tusen dollar. Prisen er doblet siden forrige gang McGregor var i buret i Sin City. Så stor er interessen for denne kampen.

Jack håper, men han sier:

- Alle ønsker å være med der. Alle i hele verden av UFC-fightere ser muligheten ved å delta i et slikt utstillingsvindu på pay pr. view Worldwide. Det gir enorm reklame, sier Jack Hermansson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer