BUET UT:  Renaud Lavillenie ble satt ut av publikums oppførsel. Foto: Kirby Lee/USA TODAY Sports/NTB Scanpix
BUET UT:  Renaud Lavillenie ble satt ut av publikums oppførsel. Foto: Kirby Lee/USA TODAY Sports/NTB ScanpixVis mer

Reagerer kraftig på publikum i Rio: - Usportslig og ille

Buet mot storfavoritt i stavsprang.

(Dagbladet): Det brasilianske publikumet i Rio viste seg fram fra sin verste side i natt da hjemmehåpet Thiago Braz da Silva lå an til å vinne stavsprangkonkurransen.

Den regjerende olympiske mesteren Renaud Lavillenie hadde gått over 5,98 meter, og de fleste trodde at de skulle holde til seier.

Men Thiago Braz da Silva ville det annerledes.

Hjemmehåpet satte både personlig og olympisk rekord da han overraskende gikk over 6,03 på andre forsøk. Plutselig måtte storfavoritten Lavillenie prøve seg på 6,08. Da franskmannen sto klar for å hoppe, begynte hjemmepublikumet å pipe mot ham, skriver TV 2.

Det fikk TV 2s friidrettseksperter Johan Kaggestad og Andreas Thorkildsen til å reagere kraftig.

- Det brasilianerne gjør er usportslig og ille. Det er flaut, sier Kaggestad på direkten.

Normalt pleier publikum å heie fram utøverne med klapp og jubel. Det var tydelig at brasilianerne i dette tilfellet kun tenkte på én ting: gull.

- Jeg har ikke opplevd dette i en friidrettskonkurranse. Det er ikke bra. Det er veldig usportslig og hører ikke hjemme på en friidrettsbane, sier Thorkildsen til kanalen.

- Det er uvanlig, kanskje bortsett fra hvis det er en dopingtatt utøver som stiller opp. Det er ufint at de piper. Det gjør at jeg sitter igjen med en bismak etter denne kvelden, sa Thorkildsen videre.

Lavillenie var tydelig preget av pipingen. Han viste tommel ned til tilskuerne og viste med det at han ble litt påvirket.

Favoritten klarte ikke å komme over høyden, og den regjerende OL-vinneren måtte ta til takke med sølvet. Sam Kendricks fra USA tok bronsen.

VANT: Hjemmehåpet Thiago Braz da Silva tok gull. Foto: EPA/DIEGO AZUBEL/NTB Scanpix
VANT: Hjemmehåpet Thiago Braz da Silva tok gull. Foto: EPA/DIEGO AZUBEL/NTB Scanpix Vis mer