Stortap for Norge:

Reagerer kraftig

Nord-Irlands trener, Kenny Shiels, misliker at UEFA satte opp en nordisk dommer til kampen mot Norge.

LANGER UT: Kenny Shiels. Foto: NTB
LANGER UT: Kenny Shiels. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Nord-Irland 4-1

SOUTHAMPTON (Dagbladet): De norske fotballkvinnene fikk en svært god start på EM da laget vant 4-1 over Nord-Irland torsdag kveld.

Etter kampen hadde Nord-Irlands trener, Kenny Shiels, ingen problemer med å strekke hendene i været:

- Vi lærte mye av kampen i dag!

Men Shiels reagerer kraftig på at UEFA satte opp en nordisk dommer til å dømme kampen. Hoveddommeren var fra Finland og heter Lina Lehtovaara.

JUBEL I SOUTHAMPTON: Caroline Graham Hansen og Guro Reiten hadde mye å juble for i 4-1-seieren. Foto: Terje Pedersen / NTB
JUBEL I SOUTHAMPTON: Caroline Graham Hansen og Guro Reiten hadde mye å juble for i 4-1-seieren. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Vi møtte to av de beste angriperne i verden, sier Shiels og sikter til Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen.

- Våre spillere møter ikke den type spillere så ofte. Vi lå under 2-0, så fikk de (Norge) straffe fordi ballen traff overarmen til en av våre spillere.

Han fortsetter:

- Den nordiske dommeren - som var involvert i en kamp som involverte et nordisk lag - ga straffe. Jeg vil ikke si at det skjedde fordi akkurat hun var dommeren. Men jeg sier at statistikken er der. Det gjorde det kanskje tøft for henne. De fleste dommerne ville nok dømt straffe uansett. Men det var tøft for oss.

Med 3-0 til Norge var kampen i realiteten kjørt.

Norges trener, Martin Sjögren, er klokkeklar på at det ikke var dommeren som avgjorde kampen.

- Hva skal jeg tenke om dette? Jeg synes dommeren var bra. Vi snakker samme språk. Jeg synes dommeren gjorde en god kamp. Det var ikke dommeren som avgjorde denne kampen, sier Sjögren.

FORNØYDE: De norske spillerne takker publikum etter kampen på St. Mary's Stadium i Southampton. Foto: Terje Pedersen / NTB
FORNØYDE: De norske spillerne takker publikum etter kampen på St. Mary's Stadium i Southampton. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Trener Kenny Shiels prøvde å roe seg ned etter hvert som han fikk flere spørsmål om dommervalget. Kvinnelandslaget fra Nord-Irland er i et mesterskap for første gang.

Norge møter vertsnasjonen England mandag.

EM-TABELL

Norge11004-13
England11001-03
Østerrike10010-10
Nord-Irland10011-40

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer