Grealish skal hjelpe Haaland:

Reagerer kraftig

Erling Braut Haaland (22) trenger lagkamerater som kan servere ham baller i bakrom og boks. Jack Grealish (26) er på papiret en sånn spiller. Men 1,2-milliardersmannen slaktes av ekspert.

CITY-DUO: Jack Grealish (t.v.) og Erling Braut Haaland. Foto: NTB
CITY-DUO: Jack Grealish (t.v.) og Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): - Det er ingen grunn til at vi ikke skal ha selvtillit. Jeg vet ikke hva som skjer denne sesongen, men jeg tviler ikke et eneste sekund.

Manchester City-manager Pep Guardiola var rolig etter 3-1-tapet for Liverpool i Community Shield lørdag. Til helga starter det virkelige alvoret, Premier League.

Det er ingen hemmelighet at noen av City-stjernene leverte under pari mot Liverpool. Blant andre Jack Grealish, som aldri klarte å skape kaos i motstanderens forsvar. Tidligere Aston Villa-spiss Tony Cascarino reagerer kraftig på det han har sett av Grealish over tid.

SKUFFET: Jack Grealish scoret tre mål, og hadde tre målgivende pasninger, forrige sesong. Foto: NTB
SKUFFET: Jack Grealish scoret tre mål, og hadde tre målgivende pasninger, forrige sesong. Foto: NTB Vis mer

- Han spiller ikke bra nok for City. Jeg snakker ikke om å være OK og få seks av ti poeng (på spillerbørsene). Han burde fått åtte eller ni poeng. Han har så mye kvalitet.

Cascarino, som er fotballekspert og jobber for Talksport, fortsetter:

- Jack har et problem. Du kan ikke koste 1,2 milliarder kroner og være OK. Da er standardene dine høyere enn som så. Citys standarder er høyere. Han får seks av ti poeng altfor ofte.

GAMMEL HELT: Tony Cascarino spilte for mange klubber, blant annet Aston Villa, Celtic og Chelsea. Han fikk 88 landskamper for Irland. Foto: NTB
GAMMEL HELT: Tony Cascarino spilte for mange klubber, blant annet Aston Villa, Celtic og Chelsea. Han fikk 88 landskamper for Irland. Foto: NTB Vis mer

Med mindre han hever seg, tror Cascarino at Grealish kan bli solgt tilbake til Aston Villa, der han kom fra i fjor.

Kantspilleren er den dyreste engelske spilleren i historien, men leverte ikke opp til forventningene første sesong. Han scoret tre mål og hadde tre målgivende pasninger.

Det siste er ikke bra når den nye spissen heter Erling Braut Haaland. Skal nordmannen lykkes, er det lov å forvente hjelp fra spillere som koster 1,2 milliarder kroner.

- Hvis Grealish ikke hever standardene, vil han trolig bli lånt ut etter sesongen. Han kan også ende opp i Aston Villa igjen, påpeker Cascarino, som ønsker seg masse mer fra landslagsspilleren.

Grealish var en mann Haaland tilsynelatende fant tonen med umiddelbart da han kom til City. De lyktes med å finne hverandre i treningskampen mot Bayern München, men ikke mot Liverpool.

Haaland må ha hjelpere rundt seg hvis han skal bli en hit på Etihad Stadium.

Guardiola er optimist, selv om laget misset på den første tittelmuligheten.

- Vi er nærmere. For noen dager siden spilte vi mot Bayern München og gjorde en god kamp. Mot Liverpool gjorde vi også veldig gode ting, sier han.

RØRENDE: Selv etter tap stilte den engelske midtbanespilleren Jack Grealish opp for denne ungen fanen. Video: Super_ollyt via Instagram. Vis mer

Grealish fikk seks av ti poeng på spillerbørsen til Manchester Evening News:

- Han skapte aldri trøbbel for Liverpool-forsvarerne. Men han har beholdt selvtilliten fra i sommer, het det i dommen.

City åpner Premier League mot West Ham borte søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer