Reagerer kraftig

Trener Alexander Stöckl mener juryen kunne ha ødelagt Hoppuka for Halvor Egner Granerud. - Jeg sa meningen min, avslører han.

IRRITERT: Alexander Stöckl. Foto: Geir Olsen / NTB
IRRITERT: Alexander Stöckl. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

INNSBRUCK (Dagbladet): Granerud cruiser videre i Den tysk-østerrikske hoppuka. Før det siste rennet i Bischofshofen fredag ligger han 23,3 poeng foran Dawid Kubacki fra Polen.

De to endte også som nummer én og to i Bergiselbakken i Innsbruck - med Kubacki først. Men Stöckl mener Granerud burde ha vunnet rennet.

Dramaet oppsto i første omgang:

Nordmannen hoppet 123 meter, mens Kubacki landet på 127 meter - med to bommer lavere. Plutselig hadde han tatt igjen nesten halvparten av forspranget til Granerud. Nærmere bestemt 12,8 poeng.

JUBLET: Halvor Egner Granerud landet på 133 meter i andre omgang. Foto: Geir Olsen / NTB
JUBLET: Halvor Egner Granerud landet på 133 meter i andre omgang. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Stöckl reagerer kraftig på at juryen gikk ned på farta da Kubacki skulle hoppe. Han fikk dermed fordelen av kompensasjonspoeng, noe som i verste fall kunne ha avgjort Hoppuka.

- Juryen ga Kubacki en gave og gikk ned en ekstra bom. Det var litt rart. Det synes alle trenerne som sto der oppe, sier Stöckl til Dagbladet.

VANT I BERGISELBAKKEN: Dawid Kubacki tok innpå Halvor Egner Granerud, men neppe nok til å vinne Hoppuka sammenlagt. Foto: NTB
VANT I BERGISELBAKKEN: Dawid Kubacki tok innpå Halvor Egner Granerud, men neppe nok til å vinne Hoppuka sammenlagt. Foto: NTB Vis mer

- Hvorfor var du irritert på juryen?

- Jeg sa det til TD-assistenten som sto sammen med oss. «Jeg skjønner ikke hvorfor dere går ned på farta.» Han svarte at landingen var krevende og humpete. Jeg svarte: «Folk lander på 127 meter, hill size er 130 og bakkerekorden er 138 meter.»

Stöckl fortsetter:

- I andre omgang satte Halvor et nedslag på 133 meter. Da kikket jeg bare på TD-assistenten og sa: «Ikke sant.»

- Hva svarte han?

- Ingenting. Han smilte.

- Kunne det spolert Hoppuka?

- Det kunne det. Heldigvis utlikner det seg over flere hopp. Halvor hadde litt bedre forhold enn Kubacki i andre omgang, og leverte et fantastisk hopp. Men det kostet sannsynligvis seieren, sier Stöckl om juryavgjørelsen.

FORNØYD: Andreplassen var som en seier for Halvor Egner Granerud. Foto: Reuters / NTB
FORNØYD: Andreplassen var som en seier for Halvor Egner Granerud. Foto: Reuters / NTB Vis mer

Granerud var rolig og behersket etter rennet. Han skjønner nå at noe stort er på gang. Norge har ikke vunnet Hoppuka siden 2007 ved Anders Jacobsen.

- Hva tenker du om at bommen ble tatt ned da Kubacki skulle hoppe?

- Det er litt spesielt. De har ikke ønsket å flytte bommen tidligere i Hoppuka. Utover det skal ikke dette ta vekk prestasjonen Dawid gjorde med den farta og de forholdene han hadde.

Kubacki tok bare innpå 3,5 poeng på Granerud. Et mesterlig andrehopp reddet nordmannen.

- Andreplass er en seier i dag, mener Granerud, før han etter en lang intervjurunde må haste i retning av toalettet.

Stöckl sier bakken i Bischofshofen er større enn i Innsbruck og at dette er en fordel Granerud.

- Over 23 poeng er OK avstand. Nå kommer han til en bakke med en helt annen rytme som er større. Det er en fordel Halvor. Men alt kan skje. Det har vi sett før.

- Hvordan virker Granerud?

- Han er overraskende rolig. Han er helt annerledes enn for to år siden. Han har stor kontroll på alt han gjør. Han har en plan og gjennomfører den. Når han ber om hjelp, gir vi ham det han trenger, sier Stöckl.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer