Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reagerer mot tysk tv

Skijentenes klesskift ble sendt på direkten.

De norske langrennsjentene reagerer på at tyske tv-kameraer ikke bare følger dem over målstreken, men også filmer tett på mens jentene skifter etter at løpet er over.

Fordi løperne er våte og svette etter anstrengelsen, er det viktig å få på tørre klær raskt for å unngå sykdom. Derfor skifter løperne vanligvis i målområdet kort tid etter at de har kommet over streken. Men i lørdagens VM-konkurranse filmet tv-produsentene også denne seansen, som vanligvis foregår utenfor synsfeltet til tv-seerne.

- Jeg hørte at det hadde vært mye stripping på tv i går, sa Vibeke Skofterud til VG i går. Selv var Skofterud den som ble filmet tettest mens hun skiftet klær. Skofterud holdt en genser foran seg for å skjule seg, men ble likevel vist med mye hud.

- Jeg så ikke noe kamera der, sier hun til VG. Skijenta understreker at jentene alltid er så diskré som mulig når de skifter til tørre klær.

Også Marit Bjørgen reagerer på kamerafokus og sier at hun ikke forstår at skiftingen kan være interessant for noen.

Det er tv-selskapene ARD og ZDF som hadde ansvaret for tv-produksjonen under rennene i Oberstdorf. Til VG sier de at de ikke gikk for langt i lørdagens sending. Sjefsproducer Thomas Strobl sier at han ba kameramennene om å holde avstand etter at de første skifte-bildene ble sendt.

Sportssjef Bjørnar Håkensmoen er svært irritert over fokuset fra tv-kameraene. Han mener at hele produksjonen kan «kastes på sjøen» og kaller kameramennenes jobb for «lavmål».

SPENNENDE BILDE?: Marit Bjørgen skifter etter endt løp, slik løperne alltid gjør. Tysk tv sendte fra skifteseansene til flere av jentene. Foto: SCANPIX
SPENNENDE BILDE?: Marit Bjørgen skifter etter endt løp, slik løperne alltid gjør. Tysk tv sendte fra skifteseansene til flere av jentene. Foto: SCANPIX Vis mer
...MER SPENNENDE ENN DETTE?</B> Bildet er fra torsdag, da Marit Bjørgen kom på tredjeplass i 10 km friteknikk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media