Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reagerer på at siktet 24-åring ikke er suspendert

- Jeg er forundret, sier idrettsjurist.

KAN SPILLE KAMPER: Den siktede 24-åringen fra Follo kan fortsatt spille kamper for klubben. Dette bildet er fra Follo-trening tidligere denne uka. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
KAN SPILLE KAMPER: Den siktede 24-åringen fra Follo kan fortsatt spille kamper for klubben. Dette bildet er fra Follo-trening tidligere denne uka. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Den 24 år gamle Follo-spilleren som er siktet i kampfiksingssaken ble løslatt i går, men mannen har fortsatt status som siktet.

Spilleren er ikke suspendert fra verken klubben eller NFF - og kan i teorien spille lagets neste kamper.

Det liker ekspert på idrettsjus, Gunnar Martin Kjenner, svært dårlig.

- Selv om det er en alvorlig siktelse, må vi følge lover og regler. De eneste som kan utestenge ham er Doms- og sanksjonsutvalget etter at påtalenemnda har åpnet sak. Hvis de ikke gjør det nå, vil jeg si at de ikke gjør jobben sin, sier han til Dagbladet.

- Så du mener han burde blitt suspendert umiddelbart?

- Absolutt. Det mener jeg bestemt. Jeg er forundret over at de ikke har gjort det.

- Velkommen tilbake
Styreleder i Follo, Ole Bjørn Fausa ønsker spilleren velkommen tilbake på treningsfeltet.

- Vi vil gi spilleren all mulig støtte og omsorg. Vi har vært i kontakt med spilleren i dag, og han er sliten. Det var ikke naturlig å komme på trening. Han er hjemme og tar seg inn med sine nærmeste, men han er hjertelig velkommen i morgen (fredag, i dag). Vi håper han kommer, sier Fausa til Dagbladet

- Er spilleren også aktuell å bruke i kamp?

REAGERER:  Ekspert på idrettsjuss Gunnar Martin Kjenner.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
REAGERER: Ekspert på idrettsjuss Gunnar Martin Kjenner. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

- Vår neste kamp er mot Tromsø 2 på mandag, og han har nok ikke hatt den beste oppladningen. Det er vel neppe slik at han blir kampklar. Det er uansett treneren som tar ut laget.

- Så dere har ikke suspendert ham?

- Nå er det omsorg som er det viktige, og ting som suspensjon eller permisjon for en som ikke er dømt har vi ikke brukt mye energi på. Jeg kan ikke se noe negativt med at han får trene med oss. Vi tar utgangspunkt i at han er uskyldig til det motsatte er bevist.

- Men det er snakk om en veldig alvorlig siktelse.

- Det er en meget alvorlig siktelse som foreligger, og jeg tror vi kan forskuttere at vi ikke kommer til å se ham i kamp. Det er mange vurderinger som skal tas, og treneren er inne i bildet, sier Fausa.

Det er påtalenemnda i Fotballforbundet som oppretter en eventuell sak mot den siktede spilleren, som så sendes til Doms- og sanksjonsutvalget.

Avventer
Dagbladet får bekreftet av Yngve Haavik fra informasjonsavdelingen i Norges Fotballforbund at det foreløpig ikke er opprettet sak mot spilleren, og at han derfor inntil videre kan spille fotballkamper.

- Påtalenemnda må svare for seg, men jeg antar at de avventer hva som kommer ut av politiets etterforskning. Det stilles krav til bevis, også i norsk fotball, skriver Haavik i en tekstmelding.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra lederen for påtalenemnda.

SUSPENDERER IKKE: Styreleder Ole Bjørn Fausa i Follo fotball vil ikke utestenge den siktede 24-åringen i kampfiksingsaken. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
SUSPENDERER IKKE: Styreleder Ole Bjørn Fausa i Follo fotball vil ikke utestenge den siktede 24-åringen i kampfiksingsaken. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media