Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reagerer på at Solo får spille på landslaget etter å ha angrepet sin egen familie

Amerikanerne raser mot forskjellsbehandling i NFL og fotball.

SOM NORMALT: Hope Solo får spille som normalt på klubb- og landslag mens hun venter på rettssaken i november. Hennes mannlige NFL-kollegaer er på sin side utestengt for vold i nære relasjoner. Foto: Jared Wickerham / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
SOM NORMALT: Hope Solo får spille som normalt på klubb- og landslag mens hun venter på rettssaken i november. Hennes mannlige NFL-kollegaer er på sin side utestengt for vold i nære relasjoner. Foto: Jared Wickerham / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Da USA slo Mexico 4-0 i en landskamp torsdag, sto Hope Solo mellom målstengene for amerikanerne.

Det har fått oppmerksomhet over dammen - og kalles forskjellsbehandling.

For mens NFL-stjernene Ray Rice og Adrian Peterson er utestengt, får landslagskeeperen spille som normalt.

- Basert på den informasjonen fotballforbundet har, så står vi ved vår beslutning om å la Hope Solo spille for landslaget til den juridiske prossessen starter. Hvis det kommer ny informasjon om saken, vil vi vurdere det nøye, sier presidenten i det amerikanske fotballforbundet, Sunil Gulat, ifølge The Equalizer.

Angrep søstera Den tidligere Ravens-spilleren Ray Rice fikk fyken etter at TMZ lekket en video som viser den amerikanske fotballspilleren banke forloveden i en heis. Adrian Peterson er utestengt fra Minnesota Vikings fordi han er anklaget for å ha slått sitt eget barn.

Nike sponset både Adrian Peterson og Hope Solo. Utstyrsgiganten har valgt å avslutte sitt samarbeid med Peterson etter at anklagene ble kjent - men har så langt ikke kommet med noen uttalelse om Hope Solo, skriver Washington Post.

Hope Solo ble i juni arrestert, og anklaget for å ha angrepet sin egen søster og sin 17 år gamle nevø.

- Grell kontrast Episoden skal ha skjedd på en fest hjemme hos 33-åringen. Da politiet ankom huset hvor Solo bor sammen med tidligere NFL-spiller Jerramy Stevens fant de Solo i beruset tilstand, og søsteren og nevøen hadde tydelige skader. Etter å ha snakket med vitner på stedet, valgte politiet å arrestere keeperen.

At Solo ble belønnet med kapteinsbåndet i torsdagens kamp, mener enkelte er hårreisende.

- Kontrasten mellom Solos sak og de mange NFL-spillerne er grell. Mens spillerne som nylig er anklaget for vold er fjernet fra banen, så blir hun hyllet på landslaget. Under torsdagens kamp fikk hun til og med æren av å bære kapteinsbåndet, for å feire at lagets seiers-statistikk, skriver Juliet Macur i en kommentar i New York Times.

- Urovekkende Det er derimot ikke første gangen det stormer rundt den amerikanske landslagskeeperen. Hope Solo har også testet positiv på et forbudt stoff, snakket åpent om da hun ble kidnappet som sjuåring og har uttalt seg om detaljer om villle sex-tilstander under OL.

Tidligere har det bare vært uttalelser fra Hope Solos advokat på saken. Nå, først tre måneder etter angrepet, kommer det uttalelser fra offisielt hold.

- Overgrep, uansett form, er uakseptable, sier lederen for den olympiske komité i USA, Scott Blackmun til USA Today.

Keeperen har 155 landskamper for USA, og spiller for Seattle Reign.

- Anklagene mot Ms. Solo er urovekkende, og de er ikke forenlig med forventningene til våre olympiske utøvere. Vi har hatt diskusjoner med fotballforbundet, og forventer at de tar tak i saken om det viser seg at anklagene er sanne, sier Scott Blackmun videre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media