POPULÆR MANN: Rosenborgs danske spiss er en populær fotballspiller. I pausen - mot FK Vardar - ga Nicklas Bendtner fra seg drakten. Video: Eurosport Vis mer Vis mer

Europa League

Reagerer på Bendtners draktbytte i pausen: - Det så veldig merkelig ut

Ivrig Vardar-kaptein.

Rosenborg - FK Vardar 3-1

(Dagbladet): Rosenborg fikk en god opplevelse i Europa League da laget slo FK Vardar 3-1 torsdag. Nicklas Bendtner var strålende: Han scoret ett mål og sørget for en assist.

Og at dansken fortsatt har et navn er hevet over tvil. I pausen – på vei inn i garderoben – fikk han en henvendelse fra Vardars kaptein, Boban Grntsjarov. Spørsmålet må omtrent ha vært slik:

- Kan jeg bytte drakt med deg?

TV-bilder fra Lerkendal viser at så også skjer. Rett innenfor spillertunnelen tar Bendtner av seg drakta og gir den til Grntsjarov. I bar overkropp rusler han videre mot garderoben og tar på seg en ny trøye.

Stusser

Det var Eurosport som først omtalte saken. TV 2-ekspert Jesper Mathisen fikk med seg opptrinnet, og innrømmer at han stusser en smule:

- Det så veldig merkelig ut. Hadde jeg vært ihuga Vardar-supporter, hadde jeg ikke vært fornøyd med at fokuset var å bytte drakt i pausen. En annen ting er å gjøre det når fighten er over.

TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen.
TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen. Vis mer

Mathisen fortsetter:

- Men han (Grntsjarov) var sikkert fornøyd etter pause. Da hadde Bendtner et hælspark som gjorde at drakta steg i verdi.

Med et smil legger han til:

- Hadde jeg byttet drakt i min tid i Start, måtte jeg gått på butikken og kjøpt en ny etterpå.

Mathisen mener Rosenborg framsto som mye bedre enn tidligere:

- Vardar hadde ett skudd i stolpen. Etterpå var Rosenborg klart best. De sprudlet og framstår som mye bedre enn tidligere.

Positiv

TV 2-eksperten har tidligere vært kritisk til prestasjonene til Bendtner. Nå liker han det han ser av dansken.

- Jeg hyllet klubben da Bendtner ble hentet. Så var jeg kritisk til en treg start. På et tidspunkt synes jeg Matthías Vilhjálmsson var en bedre spiss. Nå har Bendtner kommet i godt driv. Det er ingen tvil om at han er en fantastisk spiss for Rosenborg. Han er godt trent og ser spillesugen ut.

Rosenborg møter Zenit St. Petersburg borte i neste kamp 19. oktober. Om muligheten for avansement fra Europa League sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen:

- Jeg tror virkelig vi skal ta én kamp av gangen. Det er ingen grunn til å være høy og mørk når vi reiser til Russland og si at vi skal slå Zenit. Vi skal gjøre en god prestasjon. Det er definitivt mulig å få med seg noe derfra.