TELLER NED: Nicklas Bendtner og Rosenborg møter Celtic i Glasgow i morgen. Her før møtet med Sarpsborg 08 tidligere i år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
TELLER NED: Nicklas Bendtner og Rosenborg møter Celtic i Glasgow i morgen. Her før møtet med Sarpsborg 08 tidligere i år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB ScanpixVis mer

Celtic - Rosenborg, onsdag klokka 20.45

Reagerer på Bendtners reiser: - Viser at han ikke er seriøs nok

Sportssjefen i den danske avisa BT, Morten Crone Sejersbøl, har merket seg spissens reiser, seinest til Amsterdam i helga. Viasat-Davidsen er uenig: - Ikke mystisk i det hele tatt.

(Dagbladet): Nicklas Bendtner (29) spiller sin viktigste kamp i Rosenborg-drakta mot Celtic i morgen. Sportssjefen i den danske avisa BT, Morten Crone Sejersbøl, er ikke imponert så langt.

- Det har vært skuffende, sier Sejersbøl til Dagbladet.

- I Rosenborg skulle Bendtner gjenopplive karrieren. I en liga på et lavere nivå var det forventet at han skulle bli toppscorer. Men han har ikke lykkes hittil.

Sejersbøl fortsetter:

SPORTSSJEF: Morten Crone Sejersbøl.
SPORTSSJEF: Morten Crone Sejersbøl. Vis mer

- Jeg synes historien gjentar seg. Du leser rapporter om manglende arbeidsinnsats. Og når han har noen fridager i Rosenborg, drar han til Danmark, Nederland eller Frankrike. Det viser at han ikke er seriøs nok. Han må ta seg sammen.

Fikk fri

Rosenborg-spillerne fikk fri fredag og lørdag. Det var i forbindelse med dette at Bendtner var i Nederland og Amsterdam, bare dager før den viktige kampen mot Celtic på Celtic Park i morgen.

Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, blir irritert og oppgitt når han hører fokuset rundt Bendtner.

- Vet noen hva han gjorde i Amsterdam? Det som sies om Nicklas er uten filter, uten perspektiver. Det er trist å se.

På generelt grunnlag sier han at klubben ikke legger seg borti hva spillerne gjør på fritida.

- Vi legger ikke beslag på fritida til folk. De har frihet under ansvar. Alle vet hva som kreves av dem. Jeg kan ikke kommentere en tur til Amsterdam, eller hva en dansk journalist mener til enhver tid. Vi tar ting internt hvis det er grunner til det, sier Bjørnebye, som slår fast at dette er en ikke-sak.

Massiv oppgave

Rosenborg-spillerne setter seg på charterflyet til Skottland i dag. Trekningen kunne knapt vært verre: Celtic i tredje runde i kvalifiseringen til Champions League er en svært utfordrende oppgave.

På Celtic Park er det ventet mellom 50.000 og 60.000 tilskuere. Klarer ikke Rosenborg-spillerne å holde fokus, vil de bli blåst over ende av trykket fra tribunen. Men det er nå trener Kåre Ingebrigtsen har lagt opp til at Bendtner skal skinne.

GALSKAP: Dagbladets papiravis fortalte fredag hva som venter Rosenborg på Celtic Park.
GALSKAP: Dagbladets papiravis fortalte fredag hva som venter Rosenborg på Celtic Park. Vis mer

Viasat-ekspert Vidar Davidsen reagerer overhodet ikke på at Bendtner tar seg en tur utenlands når Rosenborg-spillerne har fri:

- Jeg ser ikke på dette som noe mystisk i det hele tatt. Det viktigste er ikke hvor han er, men hva han gjør. Å ta seg en tur til utlandet kan være et fint avbrekk. Kanskje får han også gå mer i fred der enn i Trondheim.

Davidsen utdyper:

- Poenget er hva han gjør, ikke hvor han befinner seg. Jeg vil tro at også andre Rosenborg-spillere tar seg en tur når de har fridager. Gutta trener hele året, og dette kan være en fin måte å få mentalt overskudd på. Da kommer de sultne tilbake. Hvis de ikke kan ta seg en tur, nærmer vi oss østeuropeisk tenkning. Jeg kan ikke tenke meg at noen finner på noen sprell av betydning.

Betegnende

Sejersbøl - på sin side - er usikker på Bendtners motivasjon.

- Jeg vet ikke om han klarer å motivere seg i Norge. Før han gikk til Rosenborg, vurderte han å avslutte karrieren. Det er betegnende for situasjonen, sier han.

- Hvis han skal komme tilbake, må det være i en av de store kampene. Den mot Celtic er en slik kamp. Og det var det som kjennetegnet Bendtner under EM i 2012: Han var god da Danmark møtte store nasjoner, ikke minst Portugal (to mål).

- Tror du Ingebrigtsen har kontroll på formutviklingen hans?

- Det vet jeg ikke. Dette er Nicklas Bendtner. Det er to trenere han har hatt respekt for. Den ene er Arsène Wenger i Arsenal. Den andre er landslagstrener Morten Olsen. De har stilt krav til ham. Og han har lyttet på dem.

Sejersbøl innrømmer at han ble overrasket da Bendtner gikk fra Nottingham Forest til Rosenborg. Samtidig syntes han det var en spennende tanke. Ikke minst fordi spissen mislyktes både i Juventus og Wolfsburg. I den grad han klarer å revitalisere karrieren, bør norsk liga være et riktig nivå å starte på.

- Han er langt unna det danske landslaget. Jeg kan peke på fem spillere som er foran ham i køen, sier Sejersbøl.

- I begynnelsen var jeg positiv til ham i Rosenborg. Men det er jeg ikke lenger. Men alt er opp til ham selv.

Trøbbel

Bendtner er likevel et hett tema i skotske aviser før kampen.

CELTIC-MANAGER: Brendan Rodgers.
CELTIC-MANAGER: Brendan Rodgers. Vis mer

- Selvtillit er noe du trenger i fotball. På en god dag kan Bendtner skape trøbbel, erklærer Celtic-manager Brendan Rodgers.

- Men det er laget Rosenborg vi ser på. Det er svært godt organisert, vanskelig å bryte ned og tøft å slå.

Rodgers fortsetter:

- De er midt i sesongen, så formen er god. Dette blir en tøff oppgave for oss.

Returoppgjøret går på Lerkendal onsdag i neste uke. Det beste laget etter to kamper går til playoff i Champions League.

Et hinder

Stig Inge Bjørnebye sier:

- Dette er ikke noe større enn en hvilken som helst kvalikkamp i tredje runde. Det er et hinder på veien til det store målet, som er å delta i Europa. Vi får et svar på hvor norsk fotball står.

Han fortsetter:

- Vi forbereder oss som vi pleier. Det er kvaliteten over to kamper som avgjør hvordan dette går.