Reagerer på beskyldninger: - Viser liten forståelse

Petter Belsvik (51) slår tilbake mot påstand om streik.

I KONFLIKT: Petter Belsvik og Kongsvinger. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
I KONFLIKT: Petter Belsvik og Kongsvinger. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Kongsvinger-assistent Petter Belsvik har ikke vært å se på treningsfeltet til klubben etter ferien, noe som først ble forklart med at han var syk.

I går påsto derimot en anonym kilde overfor Glåmdalen at den tidligere storscoreren har gått ut i streik fordi han ønsker å forlate Kongsvinger.

Belsvik har i kveld sendt ut en pressemelding for å oppklare situasjonen.

- Min kone har en alvorlig sykdom og belastningen på familien ved min arbeidssituasjon har vært for stor. Jeg har over tid hatt dialog med klubben med tanke på å finne en løsning på min vanskelige familiesituasjon. Fra min side er det lansert en rekke alternative trenerkrefter, slik at klubbens behov kan imøtekommes og jeg fristilles, sier Petter Belsvik.

- Trist

Den tidligere Stabæk-treneren sier videre at dialogen med klubben ikke førte til en løsning, og at han dermed meddelte sin oppsigelse på tirsdag, og at han ville jobbe ut oppsigelsestida som er 31. august.

- Klubben motsatte seg i går min rett til oppsigelse. Det er trist å oppleve at ledelsen overfor spillerne og i sin håndtering av saken overfor media skaper inntrykk av at jeg opptrer illojalt. Jeg opplever det som at klubben viser svært liten forståelse for mine familiære utfordringer, sier Belsvik.

- Jeg har i dag 1. august, i samråd med advokat Erik Flågan, avsluttet min arbeidsavtale med Kongsvinger IL Toppfotball, slår han fast.

På jobbjakt

Belsvik sier at han ønsker å finne seg en trenerjobb som lar seg kombinere med de familiære utfordringene, og at flere klubber har vist sin interesse.

- Klubbens avtaleforståelse, hvoretter arbeidsgiver har oppsigelsesadgang med en måned mens Belsvik er ensidig bundet ut kontraktstida på halvannet år, er ubalansert og urimelig. Forståelsen er i strid med arbeidsmiljø- og avtaleloven, og derfor ugyldig, sier Erik Flågan, Belsviks advokat, i pressemeldingen.

- Belsvik har i prosessen opptrådt lojalt i forhold til sin arbeidsgiver. Hans fratreden er gyldig. Belsvik står fritt til å tiltre annen trenerstilling når han måtte ønske, mener Flågan.

Dagbladet har vært i kontakt med Espen Nystuen, daglig leder i Kongsvinger. Han ønsker ikke å kommentere saken.