Reagerer på bildet

Et bilde av Tereza Beranova fra Val Müstair vekker oppsikt. - Kunne aldri gjort det, sier lagvenninne.

GÅR SINE EGNE VEIER: Tereza Beranova brukte ventetiden på heatvalg til å ta seg noen minutter i snøen. Foto: Thomas Haarstad
GÅR SINE EGNE VEIER: Tereza Beranova brukte ventetiden på heatvalg til å ta seg noen minutter i snøen. Foto: Thomas Haarstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VAL MÜSTAIR / OBERSTDORF (Dagbladet): - Jeg må bare le. De bildene er så meg.

Tereza Beranova lo godt da Dagbladet sendte henne bilder av oppførselen etter prologen i Val Müstair. Den tsjekkiske utøveren tok seg akkurat videre, og måtte ut i målområdet for å velge kvartfinaleheat.

Vanligvis står utøverne sammen med trenere og følger med på hva andre velger, men Beranova valgte en helt annen strategi.

Hun la seg ned i snøen noen meter bak alle andre og slappet av.

LÅ RETT UT: En tsjekkisk trener passer på Beranova før heatvalget, mens de andre er i gang med å velge heat. Foto: Thomas Haarstad
LÅ RETT UT: En tsjekkisk trener passer på Beranova før heatvalget, mens de andre er i gang med å velge heat. Foto: Thomas Haarstad Vis mer

- Jeg visste at jeg var blant de siste som kom til å velge heat, så det var ikke noe vits å se hvor andre valgte å gå, forklarer hun til Dagbladet.

Den tsjekkiske utøveren fortsetter:

- Sprint har lært meg å være en roligere person, også i privatlivet. Noen ganger kan det hjelpe deg å vite hva andre har valgt, men du må være klar for å møte hvem som helst.

HAR IMPONERT: Tereza Beranova tok seg til finalen på Beitostølen-sprinten. Foto: Terje Pedersen / NTB
HAR IMPONERT: Tereza Beranova tok seg til finalen på Beitostølen-sprinten. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Reagerer

Beranovas lagvenninne, Katerina Janatova, er ikke nevneverdig imponert over bildene.

- Det er ikke meg. Jeg ville aldri lagt meg ned på denne måten. Vi er så forskjellige, jeg har ikke noe felles med hun der. Det ser ut som hun poserer for treneren min, sier Janatova til Dagbladet.

FENOMEN: Den nederlandske skøyteløperen Jutta Leerdam tar internett med storm. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: kristinfosnes / Instagram - juttaleerdam / Instagram Vis mer

Dagbladet viste også bildet av Beranova til de norske utøverne før morgendagens 10 kilometer individuell start.

- Det var noe eget. Jeg hadde ikke gjort det der. Det ser kaldt ut å ligge i snøen, sier Tiril Udnes Weng til Dagbladet.

En av sammenlagtfavorittene i årets Tour de Ski mener at det er viktig å bruke tida i forkant av heatvalget til å diskutere med trenere og lagkamerater. De norske står alltid samlet og snakker før valget blir tatt:

- Du må ta en avgjørelse ganske raskt, og velge ut ifra hva de andre velger. Jeg syns det er en spennende seanse. Det er vanskelig noen ganger, jeg angrer ofte på det jeg har valgt, sier Udnes Weng.

ANNEN STRATEGI: Sjur Ove Svarstad diskuterer sammen med Lotta Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå etter prologen i Val Müstair. Foto: Terje Pedersen / NTB
ANNEN STRATEGI: Sjur Ove Svarstad diskuterer sammen med Lotta Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå etter prologen i Val Müstair. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Vanskelig valg

- Hva var det for å slappe av? ler Mathilde Myhrvold.

- Vi andre står helt oppe der for å følge med på skjermen. Det er viktig å slappe av før heatene, så kanskje jeg skal lære litt av henne i stedet for å stresse rundt, fortsetter kvinnen fra Gjøvik.

Hun påpeker likevel at det er vanskelig å velge riktig heat, og at å se hva andre gjør er et viktig aspekt. Det støtter Udnes Weng:

- For meg handlet det også om å komme i semifinale 1, om mulig. Da får du mer hvile før finalen.

Emil Iversen derimot sier han blir inspirert:

- Det der har jeg troa på. Det der er fin attitude, sier mannen fra Meråker til Dagbladet.

Ps. Tour de Ski fortsetter med 10 kilometer individuell start tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer