Reagerer på Björn Ferry-bok: - Jeg blir forbanna

Ingrid Kristiansen mener advarsel kan skremme ungdommen.

BLIR OPPRØRT. Den tidligere løperdronninga Ingrid Kristiansen mener at advarsler til ungdommen mot å satse på idretten er feil. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BLIR OPPRØRT. Den tidligere løperdronninga Ingrid Kristiansen mener at advarsler til ungdommen mot å satse på idretten er feil. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tidligere skiskytteren Björn Ferry har utgitt en bok der han blant annet advarer mot det å satse på toppidretten. Det har opprørt noen tidligere idrettsutøvere, blant andre Ingrid Kristiansen.

Den tidligere langdistansedronninga sier at verden ikke trenger for mange bøker som advarer mot det å bli toppidrettsutøver.

- Jeg blir litt forbanna når jeg hører noe slikt. Vi trenger ikke mange av de bøkene der. Idretten har utelukkende gitt meg gleder. Jeg har opplevd så mye positivt. Slike bøker kan få barn og ungdom til å tvile på om idrett er noe å satse på, sier Kristiansen til Dagbladet.

Familieliv Hun kombinerte sin aktive karriere med familieliv.

- Jeg fikk tre barn mens jeg var aktiv. Det viser at det er mulig å ha et normalt familieliv samtidig, sier hun.

Men hun legger til, at situasjonen for en skiskytter i dag kan være noe annerledes, enn det var for henne.

- Jeg trente to-tre timer daglig. Da fikk jeg jo tid til andre sysler også. Det er nok en annerledes situasjon for en skiskytter i dag, sier Ingrid Kristiansen.

Björn Ferry påpeker at tunge treningsdoser over tid, kan gi konsekvenser. Han trekker fram den svenske skiskytteren Elisabeth Högberg. Ferry forteller at hun mistet menstruasjonen i sju år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer