Ski-VM 2021

Reagerer på Bolsjunov

I dag er Aleksandr Bolsjunovs Russlands ankermann. De norske gutta synes ingenting om oppførselen til 24-åringen så langt i VM.

Aleksandr Bolsjunov gikk på en kjempesprekk på herrenes 15 km og stormet ut av målområdet etter målgang. Video: Ljoslando Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

OBERSTDORF (Dagbladet): Den russiske bjørnen er en håndfull for de fleste i løypa. Men under VM her i Oberstdorf har han også vært en håndfull utenfor.

Bolsjunov leverte til gagns da han vant tremila med skibytte forrige lørdag, men han har også vist fram hvor tungt han tar nederlag. 24-åringen har stormet ut av pressesonen to ganger og han droppet å ta imot lagkameraten Gleb Retivykh etter lagsprinten.

Debut

I dag kan det bli skrevet et nytt kapittel i historien om Bolsjunov. Det skjer når Norge, Russland og resten av langrennsverden barker sammen i mennenes stafett.

Og allerede før start er det klart at vi får se Russland fra en ny side i VM-sammenheng.

For det første går Bolsjunov ankeretappen for første gang i et mesterskap. Han gjorde det samme i verdenscupen i Lahti i januar, men i Seefeld i 2019 var det Sergej Ustjugov som var ankermann. Han var for øvrig det også i Lahti i 2017, mens Denis Spitsov hadde æren i OL i 2018. Nå er begge borte, og det åpner opp for Bolsjunov.

Russland har, som Dagbladet tidligere har omtalt, slitt med flere skader i mesterskapet. Det gjør Larkov, Bessmertnykh og Ustjugov, som alle gikk stafetten i 2019 - er ute.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer