Ski-VM 2021

Reagerer på Bolsjunov

I dag er Aleksandr Bolsjunovs Russlands ankermann. De norske gutta synes ingenting om oppførselen til 24-åringen så langt i VM.

Aleksandr Bolsjunov gikk på en kjempesprekk på herrenes 15 km og stormet ut av målområdet etter målgang. Video: Ljoslando Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): Den russiske bjørnen er en håndfull for de fleste i løypa. Men under VM her i Oberstdorf har han også vært en håndfull utenfor.

Bolsjunov leverte til gagns da han vant tremila med skibytte forrige lørdag, men han har også vist fram hvor tungt han tar nederlag. 24-åringen har stormet ut av pressesonen to ganger og han droppet å ta imot lagkameraten Gleb Retivykh etter lagsprinten.

Reagerer på Bolsjunov

Debut

I dag kan det bli skrevet et nytt kapittel i historien om Bolsjunov. Det skjer når Norge, Russland og resten av langrennsverden barker sammen i mennenes stafett.

Og allerede før start er det klart at vi får se Russland fra en ny side i VM-sammenheng.

For det første går Bolsjunov ankeretappen for første gang i et mesterskap. Han gjorde det samme i verdenscupen i Lahti i januar, men i Seefeld i 2019 var det Sergej Ustjugov som var ankermann. Han var for øvrig det også i Lahti i 2017, mens Denis Spitsov hadde æren i OL i 2018. Nå er begge borte, og det åpner opp for Bolsjunov.

Russland har, som Dagbladet tidligere har omtalt, slitt med flere skader i mesterskapet. Det gjør Larkov, Bessmertnykh og Ustjugov, som alle gikk stafetten i 2019 - er ute.

Inn kommer Aleksej Tsjervotkin, Ivan Jakimusjkin og Artjom Maltsev på de første tre etappene.

SVENSK «HÅN»: Tiril Udnes Weng angret seg etter en salve mot de svenske uttalelsene i dagene før stafetten, Heidi Weng jublet hemningsløst etter stafett-gullet, og den russiske kjendis-reporteren Dmitrij Gubernijev er ikke ikke begeistret for vingene til TIX. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

- Ufin

På en pressekonferanse torsdag ettermiddag spurte Dagbladet hva de norske herrene mente om oppførselen til den russiske bjørnen så langt under VM. Emil Iversen sier at det som har skjedd har fått ham til å sperre opp øynene.

- Han har vært ganske ufin på en del av skirennene. Det er det ingen tvil om. At han var skuffet i går skjønner jeg. Han har vært god og hadde kanskje en litt middels dag. Det går opp og ned og han burde kanskje takle det bedre, sier Iversen til Dagbladet før fredagens stafett.

Der frykter han at Bolsjunov vil slå hardt tilbake.

- Han er nok motivert til å vise seg fra en bedre side i morgen dessverre. Men det er godt å se at han kan bli sliten han også, mener Iversen.

- Opp til han

Der vil Bolsjunov møte sin argeste rival, Johannes Høsflot Klæbo, på ankeretappen. Klæbo synes heller ikke noe om russerens oppførsel, men lar seg ikke påvirke av det Bolsjunov holder på med.

- Han skal nok få oppføre seg akkurat som han vil etter målgang for min del. Det får være opp til han, men han er sikkert skuffet. Han var en av favorittene i går og han går ikke for å bli nummer fire. Han går for å være på pallen og kjempe om gullet. Det gjorde han ikke i går, sier Klæbo til Dagbladet.

Han ser fram til en spennende duell med Bolsjunov:

- Han viste på tremila at han er fryktelig sterk på slutten, så det kan bli en artig duell. Så må vi bare krysse fingrene for at jeg har en god dag og så skal jeg bite fra meg så godt som mulig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer