Boksing

Reagerer på Brækhus: - Sånn kan hun ikke gjøre det

Cecilia Brækhus (36) vant kampen mot Kali Reis (32), men bokseekspert Roar Petajamaa mener hun ikke klarte å skinne i USA. Han reagerer på forberedelsene.

TRIUMF: Cecilia Brækhus beholdt alle fem beltene da hun slo Kali Reis i Los Angeles. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TRIUMF: Cecilia Brækhus beholdt alle fem beltene da hun slo Kali Reis i Los Angeles. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LOS ANGELES (Dagbladet): - Dette var Brækhus' mulighet til virkelig å vise seg fram. Det var hennes sjanse til å bli anerkjent, løftet opp og skinne. Det klarte hun ikke med denne kampen, sier Viasat-ekspert Roar Petajamaa til Dagbladet.

For Brækhus gikk drømmen i oppfyllelse da hun fikk bokse i Los Angeles lørdag kveld. For første gang i historien gikk en kvinnelig boksekamp direkte på storkanalen HBO.

Brækhus beskriver det som et eventyr. Men hun måtte bruke ti runder på å dra i land seieren. I går var omtalen i amerikanske aviser behersket.

Rystet

Ved minst to anledninger var hun tydelig rystet da hjemmehåpet Reis fikk inn knallharde treff. Da dommernes poeng ble delt ut i favør Brækhus (97-92, 96-93, 96-93), svarte publikum med pipekonsert. Da hun tok ordet etterpå, og skulle si noe om kampen, ble pipekonserten enda kraftigere.

Øyeblikket kunne vitne om manglende klasse hos publikum. Men det var også et uttrykk for at Brækhus ikke hadde overbevist dem. Det amerikanske boksepublikummet er ekstremt dedikert og kresent. Og dette viser de begge veier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer