Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boksing

Reagerer på Brækhus: - Sånn kan hun ikke gjøre det

Cecilia Brækhus (36) vant kampen mot Kali Reis (32), men bokseekspert Roar Petajamaa mener hun ikke klarte å skinne i USA. Han reagerer på forberedelsene.

TRIUMF: Cecilia Brækhus beholdt alle fem beltene da hun slo Kali Reis i Los Angeles. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TRIUMF: Cecilia Brækhus beholdt alle fem beltene da hun slo Kali Reis i Los Angeles. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

LOS ANGELES (Dagbladet): - Dette var Brækhus' mulighet til virkelig å vise seg fram. Det var hennes sjanse til å bli anerkjent, løftet opp og skinne. Det klarte hun ikke med denne kampen, sier Viasat-ekspert Roar Petajamaa til Dagbladet.

For Brækhus gikk drømmen i oppfyllelse da hun fikk bokse i Los Angeles lørdag kveld. For første gang i historien gikk en kvinnelig boksekamp direkte på storkanalen HBO.

EKSPERT: Roar Petajamaa. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
EKSPERT: Roar Petajamaa. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Brækhus beskriver det som et eventyr. Men hun måtte bruke ti runder på å dra i land seieren. I går var omtalen i amerikanske aviser behersket.

Rystet

Ved minst to anledninger var hun tydelig rystet da hjemmehåpet Reis fikk inn knallharde treff. Da dommernes poeng ble delt ut i favør Brækhus (97-92, 96-93, 96-93), svarte publikum med pipekonsert. Da hun tok ordet etterpå, og skulle si noe om kampen, ble pipekonserten enda kraftigere.

Øyeblikket kunne vitne om manglende klasse hos publikum. Men det var også et uttrykk for at Brækhus ikke hadde overbevist dem. Det amerikanske boksepublikummet er ekstremt dedikert og kresent. Og dette viser de begge veier.

- Kampen i seg selv var underholdende. Å vinne er bra. Men jeg er overrasket over hvor tett det ble. Jeg trodde det skulle bli en maktdemonstrasjon, sier Petajamaa.

Eksperten mener forberedelsene umulig kan ha vært optimale. Dette illustrerer han ved at hennes opprinnelige trener, Johnathon Banks, ble flydd inn til Los Angeles på kampdagen.

Før den tid samarbeidet Brækhus med den tidligere nederlandske toppbokseren Lucia Rijker.

- Hun forbereder seg til et stort stevne i USA. Så velger hun et nytt team. Sånn kan hun ikke gjøre det. Du kan organisere alt selv i Norge. Men ikke i USA, selve boksemekkaet, påpeker Petajamaa.

- Det er pressekonferanser, møte med sponsorer, innveiing og venner som kommer på besøk. Det er alt mulig. I tillegg skal du trene to-tre ganger om dagen. Å gjøre alt selv blir for mye.

Lærepenge

Han tror pipekonserten på StubHub Center ikke handlet om annet enn at publikum ønsket at den amerikanske underdogen skulle vinne. Samtidig håper han at Brækhus fikk seg en lærepenge med tanke på forberedelsene.

For muligheten kommer igjen i USA. Trolig allerede til høsten. Dette bekreftet Brækhus da hun møtte norsk presse på hotellet i Los Angeles i går kveld. Hun har vunnet 33 kamper på rad og er innehaver av fem belter.

- Akkurat nå er jeg dronninga på topp. Jeg er den alle vil møte. Jeg kan velge hvem jeg vil ha. Og så har det noe å si hvem tv-selskapet ønsker at jeg skal møte.

Fornøyd

Brækhus forsvarer sine egne forberedelser med at hun ikke visste om det ble en fight på HBO før to uker i forveien. Samtidig var hun også kritisk selv rett etter kampen om at hun må gjøre ting annerledes neste gang.

Hun og Reis gikk i ringen før hovedkampen mellom Gennady Golovkin og Vanes Martirosyan.

- Jeg fikk besøk av HBO-sjefen i garderoben etterpå. Han var veldig fornøyd. Han hadde tydeligvis fått et nytt syn på kvinneboksing. Det er stort, sier Brækhus.

Hun erkjenner at det kan ha sett rotete ut at Johnathon Banks erstattet Lucia Rijker i siste liten. Banks hadde opprinnelig et oppdrag i Europa, men klarte likevel å rydde tid til lørdagskvelden i L.A.

Riktig avgjørelse

- Magefølelsen sa at jeg trengte Johnathon i ringen. Han heiv seg på flyet. Jeg skjønner at mange lurer, men jeg tror det var en riktig avgjørelse, sier Brækhus.

Hun skal bruke de to neste dagene til å nyte livet i USA. Så starter planleggingen fram til neste kamp.

Golovkin skulle opprinnelig møte Canelo Alvarez, men meksikaneren ble tatt for doping. Utestengelsen går ut i august, og Golovkin har signalisert at det fortsatt er aktuelt med et møte. Spørsmålet er om Brækhus vil være en underkamp også da.

- Det har vært en veldig morsom opplevelse, sier hun om kampen i USA.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media