Refser Norges Skiforbund

Reagerer på dette: - Hvorfor?

Testløp i bratte motbakker, for harde løypeprofiler og manglende åpenhet, er blant kritikken som flere norske idrettsprofiler retter mot Norges Skiforbund og det internasjonale skiforbundet (FIS), i kjølvannet av Dagbladets avsløringer.

MOTBAKKEINTERVALL: De norske skijentene, her med Heidi Weng i front, i aksjon på en elghufsintervall på Hafjell. Ingrid Kristiansen reagerer på at så mange av hardøktene går i motbakker. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MOTBAKKEINTERVALL: De norske skijentene, her med Heidi Weng i front, i aksjon på en elghufsintervall på Hafjell. Ingrid Kristiansen reagerer på at så mange av hardøktene går i motbakker. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet dokumenterte forrige uke hvor omfattende ernæringsutfordringene var i norsk langrenn på 1980-tallet.

Blant annet oppgir 35 prosent – blant de 31 tidligere junior- og elitelandslagsløperne fra 1978-1986 som har medvirket i Dagbladets nye undersøkelse - at de selv slet med en spiseforstyrrelse i løpet av skikarrieren.

Forhenværende landslagsløper i langrenn og friidrettslegende Ingrid Kristiansen reagerer spesielt sterkt på det hun mener er manglende framgang siden spiseproblemene startet rundt 1977, ifølge flere av Dagbladets kilder.

Nå retter hun blant annet kritikk mot norsk langrenns gjennomføring av testløp i motbakker i dag.

- Langrennsløperne springer testløp i steinbratt motbakke. Hvem vinner da? De letteste. Kan vi ikke lage løyper for de som er litt kraftigere? spør Kristiansen overfor Dagbladet.

- Siden jeg la opp, har vi ikke kommet ett skritt videre. Det er et stort varsko, mener hun.

65-åringen var på langrennslandslaget fra 1975-1979, vant totalt tolv NM-medaljer i langrenn og deltok i vinter-OL i Innsbruck i 1976 og i ski-VM i Lahti i 1978, før hun rendyrket friidrettskarrieren og skapte en av tidenes beste norske idrettskarrierer i form av flere VM-gull og verdensrekorder på diverse løpsdistanser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.