Reagerer på disking

Emil Iversen diskvalifisert i årets første renn. Johannes Høsflot Klæbo og Lotta Udnes Weng gikk til topps på sprinten.

DISKET: Emil Iversen ble diskvalifisert fra sprinten på Beitostølen, fredag. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Emil Iversen ble disket for noen skøytetak under den klassiske sprinten på Beitostølen fredag. Iversen ble nummer to i sin kvartfinale, men ble kort tid etterpå disket.

Iversen fikk beskjeden i et intervju med NRK, da han svarte at det sikkert var helt rett. Men etter å ha fått tatt en pust i bakken, endrer han mening.

- Jeg mener det er for strengt. Jeg mener at jeg ikke skøyta, men skia skled litt ut når jeg gikk utenfor sporet. Det er ikke lov med noen retningsforandringer, så det er ikke noe å si noe på egentlig, sier Iversen til Dagbladet.

Johannes Høsflot Klæbo vant for øvrig sprintfinalen. Lotta Udnes Weng gikk til topps for kvinnene.

Sprint, menn

1) Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen, 2) Erik Valnes, Bardufoss og Omegn, 3) Håvard Solås Taugbøl, Lillehammer, 4) Ansgar Evensen, Vind, 5) Sindre Bjørnestad Skar, Bærums Verk, 6) Aaron Åkre Rysstad, Valle. (NTB)

- Rett

Dagbladets kommentator mener diskingen var helt rett.

- Det er bra at juryen tar sånt direkte, og at de tar et av de mest kjente navnene. Det var strålende juryarbeid. Det er fint at Emil selv er så tydelig på at det er korrekt dømt, sier Esten O. Sæther.

NRKs kommentatorer reagerte sporenstreks etter skøytetakene.

- Det der er noe juryen må se på, sier Torgeir Bjørn.

INGEN TVIL: Juryleder Torbjørn Broks Pettersen var ikke tvil rundt diskingen av Emil Iversen på Beitostølen. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer

Årsaken var altså at Iversen gikk ut av sporet og tok et skøytetak for å komme seg forbi. Hovedpersonen selv tok det hele med stor ro, før han endret mening.

- Dette vet Emil, han er selvfølgelig ivrig. Det er sånt som skjer av og til. Men juryen må reagere. Det kan kanskje oppleves som ekstra strengt siden dette er det første rennet på noen måneder, men neste helg i Ruka møter de samme regler, sier juryleder Torbjørn Broks Pettersen.

DISKET: Emil Iversen ble disket. Her bak Sindre Bjørnestad Skar. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DISKET: Emil Iversen ble disket. Her bak Sindre Bjørnestad Skar. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Når jeg går klassisk sprint er det litt på lykke og fromme. Det er mye armer og bein. Dette har skjedd før. Jeg er litt rotete, så det kommer jo ikke som lyn fra klar himmel, men det er for strengt, sier Iversen til Dagbladet.

Sæther mener juryen må ta slike regelbrudd.

- Han har ingen grunn til å reagere. Juryen er nødt til å ta slike regelbrudd eller så sklir det bokstavelig talt ut den forskjellen mellom klassisk og skøyting. Det er et par skøytetak. Han mener det ikke, men det er veldig hardt i bunnen av løypa, så det er lett å skli ut. Men juryen kan ikke si at det er dumt at du skled ut, de er nødt til å se på hva man tjener med noen skøytetak. Derfor er det riktig at juryen stopper det, mener Sæther.

VANT: Johannes Høsflot Klæbo er fortsatt Norges ubestridte sprintkonge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VANT: Johannes Høsflot Klæbo er fortsatt Norges ubestridte sprintkonge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Tar det som trening

Iversen tar det heller som viktig trening.

- Men jeg må bare ta det som et tegn på at jeg bare skulle gå to runder i dag. Jeg er fornøyd med hva jeg fikk vist, utenom skøytinga. Det var ikke så mye av det, men bortsett fra det er jeg fornøyd med skia og formen. Jeg får holde meg i sporet i morgen, avslutter langrennsstjernen til Dagbladet.

Klæbo gjorde rent bord i finalen, da han slo om til «Klæbo-klyvet» i den siste bakken og fikk ei god luke. Erik Valnes endte på andreplass, Håvard Solås Taugbøl på tredje.

Klæbo var godt fornøyd etter løpet.

- Ja, absolutt. Det er godt å være i gang og selvfølgelig deilig å få en god start. Det kjennes greit, sier Klæbo til Dagbladet.

VANT: Johannes Høsflot Klæbo ser fram til neste helg. Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet
VANT: Johannes Høsflot Klæbo ser fram til neste helg. Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet Vis mer

Hurtigtoget slo så vidt ut med armene over målstreken, men sier at han ikke begynner å bli for seiersvant.

- Nei, det vil jeg ikke si. Det er ikke akkurat så mye å feire her, det er ikke noen folk som kikker på heller, så det er ikke like stas som tidligere. Men det er alltid artig å vinne skirenn, sier Klæbo og fortsetter:

- Selv om det er tidlig og bare Beitostølen, så er det er en trygghet i at det du har gjort fram til nå er bra, og så er det fortsatt neste helg som blir det viktigste.

Neste helg er det verdenscupåpning i finske Ruka, som starter med klassisk sprint.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer