Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga ydmyket av Lillestrøm

Reagerer på dømming: - Helt sykt

Vålerenga-trener Ronny Deila var både skuffa og irritert etter tapet for erkerivalen. Han mener dommer Svein Oddvar Moen bomma på lista han la i derbyet.

IRRITERT: Ronny Deila var både skuffet og irritert etter kampen mot Lillestrøm lørdag kveld. Foto: NTB/Scanpix
IRRITERT: Ronny Deila var både skuffet og irritert etter kampen mot Lillestrøm lørdag kveld. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vålerenga - Lillestrøm 0-3 (0-1)

INTILITY ARENA (Dagbladet): Det ble som ventet ampert da Vålerenga og Lillestrøm barket sammen på Intility arena lørdag kveld.

Vålerenga-trener Ronny Deila mener dommer Svein Oddvar Moen sleit med å finne lista han skulle legge seg på, spesielt i førsteomgang.

Deila er spesielt irritert over situasjonen som gjorde at Aron Dønnum måtte av banen da 36 minutter var spilt.

- Jeg har ikke sett den om igjen, men han blir jo skada. Jeg synes det er merkelig at det ikke blir gitt gult kort. Ejuke er også alene igjennom i førsteomgang og blir tatt, og det ender ikke med gult der heller. For meg er det helt sykt at det ikke deles ut kort i flere av de situasjonene, sier Vålerenga-treneren til Dagbladet.

- Hva synes du om lista som blir lagt utpå her i kveld?

- Jeg mener det er to gule kort til å begynne med, men det er ikke det som avgjør kampen, og det er ikke derfor vi taper i dag. Vi taper fordi at vi ikke står opp og tar krigen. Vi blir alt for ufokusert og gjør alt det vi ikke skal gjøre, fortsetter han.

IKKE IMPONERT: Jonatan Tollås Nation er ikke imponert over Aleksander Melgalvis flagg-stunt på Intility Arena. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Vis mer

- For vondt til å fortsette

Dønnum kom ut i intervjusonen på krykker og tape rundt ankelen. Selv visste han ikke omfanget av skaden da han snakket med Dagbladet.

MÅTTE GI SEG: Aron Dønnum ble byttet ut etter å ha pådratt seg en ankelskade i førsteomgang. Foto: NTB/Scanpix
MÅTTE GI SEG: Aron Dønnum ble byttet ut etter å ha pådratt seg en ankelskade i førsteomgang. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Jeg vet veldig lite, uten om at det gjør fryktelig vondt. Jeg har ikke sett bildene enda, så jeg husker egentlig ikke om jeg vrikka foten eller om jeg fikk et spark. Jeg ble bekymra med en gang det skjedde, men så tenkte jeg at det var et spark som kom til å gå over. Dessverre slapp det ikke, og det ble for vondt å fortsette, sier 21-åringen.

Selv om han er langt nede, både på egne og lagets vegne, har kantspilleren en gladnyhet til supporterne.

- Jeg frykter ikke at det langvarig. Det bruker å gå fort over når jeg først er skada, og det tror jeg det vil denne gangen også, sier Aron Dønnum.

ELITESERIEN: Lillestrøm-spiller Aleksander Melgalvis gikk etter kamp ut på midtbanen og prøvde å plante et LSK-flagg i gresset. Det falt i dårlig smak for Vålerenga-fansen, som stormet banen og var tydelig opprørte over brumunddølens stunt. Video: Eurosport Vis mer

Fornøyd med egen innsats

Nesten 40 minutter etter kampslutt dukket dommer Svein Oddvar Moen opp i intervjusonen. Han mener hans team håndterte kampen på en bra måte.

- Det er en kamp det er mange taklinger og dueller i. Det er fullsatt stadion og to lag som vil spille fotball. Det er det vi ønsker i norsk fotball.

Når han blir konfrontert med Deilas uttalelser, svarer han på følgende vis:

- Jeg er uenig i det han sier. De kortene som kommer, må komme. Så kan man alltid diskutere gule kort og frispark i sånne kamper. Det er ikke det vi har fokus på, sier Moen til Dagbladet.

Om situasjonen med Dønnum svarer han dette:

- En pluss en er som regel to. Man kan ikke tenke på om det skulle ha vært kort eller ikke. I en sånn kamp har vi ikke lyst å begynne å bruke kortene for tidlig. Nå har ikke jeg sett situasjonen igjen, men i en kamp kan man ikke ta hensyn til om noe har blitt gjort etter sju minutt. Man kan ikke ta med seg det videre.

Dommeren bekrefter også at han bevisst hever lista til en sånn type kamp.

- Med to så tøffe lag og spillende lag, så gjør vi det. Så er det mitt ansvar å sørge for at det er innenfor rimelighetens grenser. Jeg synes vi leverer en god prestasjon i dag, sier dommeren.

Tredje røde i år

Fitim Azemi fikk sitt andre gule og dermed marsjordre da ti minutter gjensto på klokka. Det var Vålerengas tredje røde kort på ti kamper. Det er noe Deila mener er en uting.

- Det er unødvendig. Det er det også i dag. Vi får det på grunn av frustrasjon, og det må vi få vekk, sier treneren alvorlig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!