Reagerer på doping- kontroll. Mener russere ble behandlet annerledes

Anser episodene som mistenkelige.

 SKISKYTING:  Nils Erik Ulset på herrenes sprint under sesongåpningen i skiskyting på Sjusjøen for skiskytterne. Foto: NTB Scanpix.
SKISKYTING: Nils Erik Ulset på herrenes sprint under sesongåpningen i skiskyting på Sjusjøen for skiskytterne. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Paralympics-utøver Nils-Erik Ulset stusset over det han opplevde som ulik behandling av russiske og utenlandske utøvere under dopingkontrollene i Sotsji.

32-åringen har så langt holdt det han opplevde under vinterlekene i Russland for seg selv, men den siste tidens dopingavsløringer rundt russisk idrett gjør at han nå forteller historien, melder NRK.

Etter et av rennene under Paralympics i Sotsji brukte Ulset lang tid på å avlegge urinprøve. Dermed ble han sittende lenge utenfor dopingkontrollen.

- Da ble jeg etter hvert oppmerksom på at utenlandske utøvere ble hentet inn på ett rom, og russerne på et annet. Jeg registrerte også at de russiske utøverne bare var inne i tre til fire minutter. Så fort går det ikke an å gjennomføre en kontroll, sier Ulset til NRK.

32-åringen forsøkte på et tidspunkt å benytte døren der de russiske utøverne forsvant inn, men ble raskt henvist til det andre rommet.

Ulset angrer på at han ikke tidligere har fortalt om observasjonene sine.

- Nei, jeg var nok for feig. Jeg sa ifra til de i laget og det ble stusset på, men jeg angrer på at jeg ikke sa ordentlig ifra. Jeg hadde nok mer fokus på å prestere selv enn å mistenke andre for å jukse, sier han.

Paralympics-utøveren understreker at han ikke beskylder noen for doping, men at han anser episodene som mistenkelige.

Russisk friidrett har den siste tiden være rystet av dopingskandaler. En rapport fra Verdens Antidopingbyrå (WADA) avslørte systematisk dopingbruk, og positive dopingprøver skal også ha blitt holdt skjult.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram