Håndball-EM:

Reagerer på favorittstempel

Et overveldende flertall av norske og internasjonale håndballeksperter mener Norge er gullfavoritter i EM.

REAGERER: Camilla Herrem reagerer på det norske favorittstempelet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
REAGERER: Camilla Herrem reagerer på det norske favorittstempelet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NTB har gjort en undersøkelse blant 25 håndballeksperter (trenere, tidligere spillere og håndballkommentatorer og -reportere) spredt over hele Europa om deres medaljetips før EM. Og talen er klar:

Norge pekes ut som gullvinner av 20. Russland og Frankrike får to seierstips hver og regjerende verdensmester Nederland ett.

Også Dagbladets håndballekspert, Frode Kyvåg, mener de norske håndballjentene må finne seg i favorittstempelet.

- Jeg er frekk og freidig og sier at Norge får et favorittstempel og det er forståelig. Det må Norge finne seg i og så tror jeg de øvrige medaljekandidatene heter Nederland, Frankrike, Russland. Så er det mange da som spør: Hvor i helvete har du gjort av Danmark? Og da sier jeg at dem har jeg på vent, vurderer Kyvåg.

Reagerer

At Norge blir sett på som så store favoritter reagerer Camilla Herrem på.

- Det er jo morsomt for vi har ikke stått øverst på pallen siden 2016, svarer Herrem når Dagbladet spør om favorittstempelet.

- Men det er der man vil være. Når vi endelig starter får vi se hvordan vi ligger an, og om det er noe vi må jobbe ekstra med. Jeg tror det viktigste for oss er å starte godt i forsvar og så får brukt tempoet vi har, men forsvaret i år blir ekstremt viktig, fortsetter Herrem til Dagbladet.

Til tross for at Kyvåg utnevner Norge til favoritter er han bekymret med tanke på den norske oppladningen og hvordan det vil påvirke de norske jentene i mesterskapet.

- Jeg er bekymret over at Norge ikke i tradisjonell stil har fått gjennomført forberedelser og turneringsspill på vanlig vis. Thorir og Breivik før det har alltid hatt en god plan og forbedret den kollektive opptredenen gjennom turneringsspill og forberedelser i løpet av høsten. Det så vi ikke mot Danmark og det skyldes jo at forberedelsen ikke har vært som normalt, forteller Kyvåg.

KARANTENE: Nora Mørk og de norske håndballjentene risikerer å måtte feire jul på et karantenehotell. Vis mer

- Bekymret

Dagbladets håndballekspert er mest bekymret for de tre som tidligere har vært Norges beste våpen, den sentrale backlinja med Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristiansen.

- Jeg bekymrer meg litt av at de mest sentrale spillerne i mannskapet som har stått for denne eventyrlige tempoutviklinga de siste åra, Kristiansen, Oftedal og Mørk ikke er så samstemte som de har vært tidligere, forklarer Kyvåg.

- Nora har ikke vært i nærheten av seg selv og sitt beste. «Vikki» har hatt en periode nå med både skader, sykdom og karantene, mens Stine viste i den siste av de to kampene stor framgang, så vi kan se antydning til gammel form, utdyper håndballveteranen.

Kyvåg mener Norge er helt avhengig av at trioen fungerer godt sammen slik at Norge kan framstå med det vanvittig hurtige angrepsspillet håndballjentene har blitt kjent for.

- Skal vi forsvare et favorittstempel og kjempe om gullet igjen, så må den troikaen stemme. Jeg håper og tror, men er litt bekymret. Jeg er beroliget med suveren opptreden av dyktige kantspillere i Marit Røsberg Jacobsen og Malin Aune på høyre og Sanna Solberg-Isaksen og Camilla Herrem på venstre. Der er det ingen som matcher oss, slår Kyvåg fast.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer