Reagerer på finale-nyhet: - Skandaløst

Arsenal-stjerne Henrikh Mkhitaryan frykter for egen sikkerhet og kommer ikke til å delta i Europa League-finalen. Det får flere til å reagere.

UTE: Arsenal-stjerne Henrikh Mkhitaryan kommer ikke til å spille Europa League-finalen mot Chelsea neste uke. Foto: Reuters/John Sibley/NTB Scanpix
UTE: Arsenal-stjerne Henrikh Mkhitaryan kommer ikke til å spille Europa League-finalen mot Chelsea neste uke. Foto: Reuters/John Sibley/NTB ScanpixVis mer

I ettermiddag kom meldingen om at Arsenal-stjerne Henrikh Mkhitaryan ikke kommer til å spille Europa League-finalen mot Chelsea neste uke.

30-åringen frykter rett og slett for egen sikkerhet på grunn av den politiske spenningen mellom Armenia og Aserbajdsjan

Arsenal bekrefter på sin offisielle hjemmeside at Mkhitaryan derfor blir igjen i London når resten av laget reiser til Aserbajdsjans hovedstad Baku.

«Vi er veldig skuffet over å annonsere at Henrikh Mkhitaryan ikke vil reise sammen med resten av troppen til Europa League-finalen mot Chelsea», heter det blant annet i pressemeldingen.

«Vi har grundig undersøkt alle muligheter for at Micki kan være en del av troppen, men etter å ha diskutert dette med Micki og hans familie, har vi sammen kommet til enighet om at han ikke vil reise med oss», står det videre.

Klubben har informert UEFA om bekymringene over situasjonen, mens spilleren selv la ut denne meldingen:

Reagerer sterkt

Det er flere som reagerer sterkt på nyheten, blant dem Discovery-kommentator Kenneth Fredheim, som kom med følgende melding på Twitter:

«Mkhitaryan kan ikke reise til Baku fordi UEFA ikke kan garantere hans sikkerhet. Dette er så skandaløst at det er vanskelig å begripe. Hadde UEFA hatt noen som helst anstendighet, og vært opptatt av sport og ikke penger, så hadde aldri finalen blitt lagt dit.»

Overfor Dagbladet utdyper Fredheim utspillet slik:

- Her er det på sin plass å bruke ordet skandale. Først når det gjelder plasseringen av finalen. Og grunnen til at det er en skandale blir enda sterke eksemplifisert med Mkhitaryan.

REAGERER: Kenneth Fredheim. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
REAGERER: Kenneth Fredheim. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Fredheim spør seg, i likhet med andre journalister i sosiale medier, hva UEFA hadde gjort om det hadde vært en spiller som Lionel Messi i stedet for Mkhitaryan?

- Det er det samme om det er Ole Hansen eller Messi eller hvem det er, sier Fredheim.

Flere mener nå at Chelsea og Arsenal burde gå sammen om en boikott av finalen.

- Da er jo på en måte farsen komplett, ikke fra klubbens side, men UEFAs Baku-farse komplett. Man måtte nesten kunne håpe at de gjorde det, for å markere at dette er rablende galt, mener Fredheim.

- Bør flyttes

Kommentatoren mener finalen burde utsettes og flyttes til et annet sted når det får så direkte sportslige konsekvenser som i dette tilfellet, og at UEFA bør ta den regninga for fansen som eventuelt må booke andre fly og opphold.

- Det er en skandale at kampen i det hele tatt er lagt dit (Baku). Finalen er helt åpenbart ikke for supportere, ifølge UEFA. De vet utmerket godt hva de gjør. Tar du deg dit så er det en ekstrem reise og ekstremt kostnadskrevende, sier Fredheim, som selv har vært to ganger i Baku i forbindelse med landslaget, og dermed har fått kjenne på kroppen hvor utmattende det kan være å komme seg til byen.

- Første reisen var helt aldeles håpløst, jeg tror vi brukte 20 timer hjem, sier Fredheim.

Nå må altså de to London-klubbene og supporterne deres reise til ytterkanten av Europa for å følge finalen på nært hold, i en by hvor prisene på overnatting har skutt i været som følge av pågangen.

- Det lukter så vondt å plassere en finale et slikt sted. Det spiller ikke noen rolle om det hadde vært en spansk eller nederlandsk klubb, det er like grotesk uansett. Det er bare tull hele greia, mener Fredheim.

Og kommentatoren får støtte av flere i sosiale medier: