Reagerer på fjerning av bilder: - Nitrist

Toppserieklubben Sandviken reagerer på at bilder av spillerne ble fjernet fra en felles garderobe. Herretrener kaller saken «storm i et vannglass».

STRIDENS KJERNE: Disse bildene ble fjernet fra garderoben. Foto: Mette Hammersland
STRIDENS KJERNE: Disse bildene ble fjernet fra garderoben. Foto: Mette Hammersland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har oppstått en litt spesiell situasjon på Stemmemyren i Bergen, der Toppserieklubben Sandviken og Sandvikens herrelag (som spiller i tredjedivisjon) deler garderobe - som er en del av et kommunalt anlegg.

5. september hang kvinnelaget opp bilder av samtlige spillere i garderoben. Der fikk bildene henge ei snau uke, før de ble tatt ned.

For herretrener Magne Hesmyr Nilsen bestemte i samråd med resten av trenerteamet at bildene skulle fjernes før en hjemmekamp. Årsak? Bildene ville være «forstyrrende».

- Jeg synes det var veldig spesielt og utrolig skuffende. Nitrist, rett og slett, sier medieansvarlig for kvinnelaget, Mette Hammersland, til Dagbladet.

Sjokkerte spillere

Hun fant bildene i et medisinrom inne i garderoben etter at de var tatt ned fra veggen.

Bergens Tidende har også omtalt saken.

- Tanken var at vi ønsket å ha de i garderoben som en stolthet for våre egne spillere. Jentene fortjener å ha de bildene, fordi det er det beste laget i klubben. Når vi reiser rundt i andre garderober, så er det bilder av spillere der. Det er vi som har hatt førsterett på den garderoben. Toppserielag er prioritert først, sier Hammersland.

På grunn av coronarestriksjoner har kvinnelaget, som leder Toppserien, hatt enerett på garderoben det siste året. Begge lagene bruker garderoben til kamp.

- Hvordan reagerte spillerne?

- De var helt sjokkerte da jeg fortalte at herrene ikke kunne ha bildene oppe, for da mistet de fokus på sin kamp. Jeg kjøper ikke den i det hele tatt, og de syntes det var helt latterlig. Dette er ikke noe å gå i krigen på, men det er godt eksempel på hvor mye vi har igjen å gå, sier Hammersland, som kaller forklaringen til Nilsen for «syltynn».

Storm i vannglass

Nilsen sier at han forstår lite av reaksjonen til Hammersland og co.

- De bildene trenger ikke å henge der. Det er like mye vår garderobe som deres, og for å være helt ærlig så skjønner jeg lite av hvorfor de bildene er så viktig for dem, sier Nilsen til Dagbladet.

Han mener kvinnelaget ville tatt ned bildene hvis det hang bilder av herrespillere i garderoben.

ALT SOM ER IGJEN: Slik ser det ut i garderoben nå. Foto: Mette Hammersland
ALT SOM ER IGJEN: Slik ser det ut i garderoben nå. Foto: Mette Hammersland Vis mer

- Jeg klarer ikke å se hvorfor det er respektløst. Hadde rollene vært endret, så hadde nok de gjort det samme, sier Nilsen og fortsetter:

- Vi har full respekt for de damene, og nivået de presterer på, men det er et kommunalt anlegg, og da må det samarbeides.

Nilsen sier at han fikk spørsmål om bildene skulle henge i garderoben en time før kampstart, og at det ble bestemt at de skulle tas ned.

- Ingen fra klubben har tatt opp noe med meg. En dag ble jeg bare ringt opp av BT. Jeg synes det er helt vanvittig å måtte kommentere.

Overfor BT beskriver Nilsen hele situasjonen som «storm i et vannglass».

- Jeg skjønner at han sier det, men for oss er det som å si: «Dere må ikke tro dere er noe», sier Hammersland.

Ikke sutring

Hammersland bedyrer samtidig at denne saken dukket opp tilfeldig i pressen, og at det ikke er et «sutreinnlegg» fra deres side.

Bildene ble for øvrig tatt ned uten at kvinnelaget ble informert om saken i forkant.

- De skulle ikke snakket med oss først, de skulle bare ikke gjort det, sier Hammersland bestemt.

Hun forteller at laget nå har hengt opp de omtalte bildene i en annen garderobe, som er litt mindre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer