EU vil forby kunstgress med granulat innen 2022:

Reagerer på forbud mot kunstgress

Miljødepartementet har en forskrift til høring. - Granulatet vil ikke bli noe problem, mener Ole Myhrvold, anleggssjef i NFF.

TILTAK: EU vil forby kunstgressbaner med granulat fra 2022. Det mener anleggsjef i NFF, Ole Myhrvold, ikke er nødvendig. ILLUSTRASJON: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
TILTAK: EU vil forby kunstgressbaner med granulat fra 2022. Det mener anleggsjef i NFF, Ole Myhrvold, ikke er nødvendig. ILLUSTRASJON: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Til tross for at Stortinget i februar 2018 vedtok å innføre et nytt regelverk for kunstgressbaner med gummigranulater i Norge, ble ikke tiltaket sendt ut til høring før juni i år.

Da ba Klima- og miljødepartementet å gjennomføre høring av det nye forslaget til forskrift. Tiltakene vil kunne redusere utslippene med opp til 98 prosent.

- Norge er allerede godt i gang med å få på plass tiltak som skal stoppe spredningen av mikroplast fra kunstgressbaner.

- Gummigranulat fra kunstgressbaner er en av de største kildene til spredning av mikroplast i Norge, dette er årsaken til at vi nå har en ny forskrift mot spredning av mikroplast fra kunstgressbaner ute på høring.

- Høringsfristen er 31. oktober, skriver statssekretær Atle Hamar (V) i en e-post til Dagbladet.

Store reaksjoner

Nå vil EU forby kunstgress fra 2022 på grunn av miljøhensyn. I de fleste kunstgressbaner er det granulat, et ikke-nedbrytbart mikroplast. Det kommer fra gjenvunnet bildekk, vulkanisert industrigummi, termoplast og gjenvunnet gummi fra kabler og lister.

Slik vil det eventuelt påvirke Norge:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer