Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskytter-VM

Reagerer på Fourcade-utspill

Frankrike var en av de store gullfavorittene på mixedstafetten torsdag. Men allerede ved første veksling var de milevis unna å kjempe om medalje. Det fikk den franske stjernen Martin Fourcade til å tenne på alle plugger.

FORBANNET: Frankrike var en av de store gullfavorittene på mixedstafetten torsdag, men allerede ved første veksling var de milevis unna å kjempe om medalje. Det fikk den franske stjernen Martin Fourcade til å tenne på alle plugger. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

ANTERSELVA(Dagbladet): Norge tok første stikk i skiskytter-VM da Johannes Thingnes Bø og de andre norske på mixedstafettlaget kunne criuse inn til den første av forhåpentligvis mange gullmedaljer.

Men gullduellen som utspant seg på den tredje og fjerde etappen var det nok få som hadde sett for seg.

Både Frankrike og Tyskland ble tidlig hektet av, noe som gjorde at vi aldri fikk superduellen mellom Thingnes Bø og Martin Fourcade på den siste etappen.

- Vi var sikker på at Fourcade og Peiffer skulle være med, men etter oppvarminga var de vekk. Det var deilig. Men det blir alltid en kamp. Det er deilig å ha et lag der man vet at man får utgangspunktet servert på sølvfat, sier Tarjei Bø etter pressekonferansen med medaljevinnerne.

- Ute av konkurransen før den var i gang

Det var tydelig at det hadde også verdensstjernen Fourcade sett for seg. Franskmannen var mildt sagt forbannet da han møtte Dagbladet i intervjusonen i etterkant av fiaskoløpet. Uten å nevne navn, var det tydelig at han siktet til 23 år gamle Julia Simon.

- Vi var en av favorittene, men var det eneste laget som «fucked it up». Vi var ute av konkurransen før den i det hele tatt var ordentlig i gang. Det er irriterende, men dessverre sånt som kan skje. Nå er jeg mildt sagt skuffet, men jeg skal komme sterkere tilbake senere i mesterskapet, sier Fourcade til Dagbladet.

Marte Olsbu Røiseland fikk med seg at Fourcade var irritert, og håper at han ikke lar det gå altfor hardt ut over de unge lagvenninnene.

- Fourcade har vært lenge nok i gamet til å vite at en strafferunde i en stafett er sånt som kan skje. Han måtte vel bare sutre fra seg litt. Jeg synes man får vinne og tape sammen, sier Marte Olsbu Røiseland til Dagbladet om den franske fiaskoen.

- Burde han legge av seg denne barneskoleoppførselen?

- Jeg synes han kan legge av seg dette, ja. Jeg synes utrolig synd på Julia Simon. Hun gjorde nok sitt aller beste, og jeg har medfølelse for henne. Jeg håper ikke Fourcade er for streng mot henne, sier Røiseland, som avslører at de bor på samme hotell som franskmennene, og at hun skal passe på å gi Simon støttende ord om de møtes i løpet av kvelden.

Saken fortsetter under bildet.

MÅTTE UT I STRAFFERUNDE: Julia Simon ble den store syndebukken for det franske laget. Foto: NTB/Scanpix
MÅTTE UT I STRAFFERUNDE: Julia Simon ble den store syndebukken for det franske laget. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Norge er bedre på lagbygging

Ankermann Johannes Thingnes Bø mener franskmannen burde holde seg for god for å ytre skuffelsen, selv om han skjønner at hans argeste konkurrent er langt nede.

- Det er en dårlig reaksjon. En ting er å føle noe, men det er noe annet å si det. Man gjør alltid sitt beste. Tap og vinn med samme sinn, sier stryningen til Dagbladet.

FORNØYD: Tiril Eckhoff forteller til Dagbladet at hun ikke kjente på presset på stafetten. Vis mer

Tarjei Bø mener dette viser at man i Norge både er bedre på å samarbeide, men også takle nederlag sammen.

- Jeg tror vi i Norge er bedre på lagbygging. Vi setter laget veldig høyt, så for oss var dette en kickstart og selvtillit i det norske laget inn mot sprinten, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

- Ville du reagert sånn etter et skuffende løp av de andre?

- Nei, selvfølgelig ikke.