Reagerer på Haaland-diett

Det er ikke bare den vanlige mannen i gata som reagerer på Erling Braut Haalands (22) uvanlige matvaner. Også Premier League-kollegaer.

TOPPSCORER: Erling Braut Haaland har tatt Premier League med storm. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
TOPPSCORER: Erling Braut Haaland har tatt Premier League med storm. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I starten av september slapp Viaplay dokumentaren «Valget», som handler om Erling Braut Haaland (22) og hans valg av klubb. Det endte som de fleste vet på Manchester City, hvor han har hamret inn mål siden starten av sesongen.

I dokumentaren røper også Haaland noen uvanlige matvaner. Jærbuen viser fram noen varer han har i fryseren, og avslører at han spiser både lever og hjerte av storfe.

HYLLES: Superstjerna Erling Braut Haaland får skryt i sosiale medier etter at han uttalte at han ikke ønsker å dømme noen for matvalgene sine. Vis mer

- Jeg tror det viktigste er å spise best mulig kvalitet fra nærmest mulig, forklarer Haaland i dokumentaren.

Skeptisk

I et intervju med svenske Aftonbladet, forteller Haalands Premier League-rival Dejan Kulusevski (22) at han ikke har samme matvaner som nordmannen.

INGEN SØTSAKER: Dejan Kulusevski har ikke samme matvaner som Erling Braut Haaland, men spiser sunt. Foto: David Blunsden / Shutterstock editorial
INGEN SØTSAKER: Dejan Kulusevski har ikke samme matvaner som Erling Braut Haaland, men spiser sunt. Foto: David Blunsden / Shutterstock editorial Vis mer

- Jeg så dette om å spise hjerte for noen dager siden. Alle har så mange forskjellige teorier, og du vet ikke hvem du skal stole på. Nå har jeg spilt i noen år og begynner å skjønne mer og mer hva jeg skal spise og drikke, forklarer den svenske landslagsspilleren, som spiller for London-laget Tottenham Hotspur.

Kulusevski er likevel ganske nøye når det gjelder sitt eget kosthold.

- Jeg er ganske forsiktig, men det kan bli bedre. Jeg er ikke perfekt. Jeg tror det er viktig å spise sunt. Jeg drikker aldri brus og spiser sjelden søtsaker, selv om jeg elsker søtsaker.

Tipset av Ronaldo

Det er likevel én ting som Haaland og Kulusevski har til felles. Begge filtrerer vannet som kommer fra springen. Kulusevski ble overtalt av Cristiano Ronaldo til å skaffe seg en slik maskin da han var i Juventus, men innrømmer at han har hatt litt problemer med den etter at han gikk til Tottenham.

STRAFFET: Det er ikke alltid like lett å henge med i svingene på trening, det fikk Erling Braut Haaland erfare. Video: Bård Sørø Olsen Vis mer

- Jeg drakk det (filtrert vann, journ.anm.) i Torino, så tok jeg maskinen med til England. Men jeg har ikke klart å installere den på nytt. Så akkurat nå drikker jeg bare rent vann. Det fungerer også, så jeg skal ikke klage, forklarer han.

I dokumentaren hevder Haaland at filtrert vann kan «gi store fordeler for kroppen».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer