Reagerer på hemmelighold

Videodømmingen er på full innmarsj i håndballen. Det omdiskuterte verktøyet har flere forbedringspunkt, mener de norske spillerne.

VIDEODØMMING: Sander Sagosen scoret like før pause mot Bosnia, men kunne ikke slippe jubelen løs med en gang. Foto: NTB scanpix
VIDEODØMMING: Sander Sagosen scoret like før pause mot Bosnia, men kunne ikke slippe jubelen løs med en gang. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): Videoassistert dømming har vært det store diskusjonsemnet i fotballen de siste åra, og har på sett og vis forandret sporten.

I håndballen har også videodømming blitt testet ut ved flere anledninger, men i langt mindre skala enn i fotballen.

Derfor ble noen av de norske spillerne tatt på senga av at det videodømming i EM.

- Jeg visste ikke engang at vi skulle ha med videodømming, før jeg så det på TV. Det var overraskende, sier Magnus Gullerud.

Manglende åpenhet

Videodømming blir ikke brukt like hyppig i håndballen som i for eksempel fotball, og i Norges gruppespillskamper var det bare én gang dommeren gikk for å sjekke bildene.

Sander Sagosens skudd like før pause mot Bosnia ble til slutt godkjent av dommerne og etter et lite minutt med venting kunne de norske spillerne juble.

Det som imidlertid får mange til å reagere, er at det bare er dommerne som får se hvilken situasjon og hvilke bilder som skal vurderes på nytt. Verken TV-seerne eller noen andre i hallen får se det samme som dommerne.

- Når det er VAR i fotball, får man se reprisene hjemme på TV. Det burde være mulig å få til i håndballen også. Situasjonen mot Bosnia var ikke nødvendig å se video på, den var jo kjempelangt inne. Men når de velger å gjøre det, så burde de vise hvilken situasjon de mener på TV og egentlig på storskjerm på tribunene, mener Gøran Johannessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer