Reagerer på Johaug-utspill

En finsk langrennslegende mener presset om å nå Therese Johaugs høyder blir for mye for enkelte. Fredrik Aukland og svenskenes landslagstrener mener det er toppidrettens natur.

SUVEREN: Therese Johaug har vært i en klasse for seg selv denne vinteren. Her fra NM i fjor. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
SUVEREN: Therese Johaug har vært i en klasse for seg selv denne vinteren. Her fra NM i fjor. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tour de Ski-troppene er rett rundt hjørnet. Trolig byr de på få overraskelser, men to navn er det likevel knyttet stor spenning til: Ingvild Flugstad Østberg (29) og svenske Frida Karlsson (20).

Førstnevnte måtte meddele at hun hadde fått startnekt under sesongåpningen på Beitostølen etter ikke å ha oppfylt helsekravene, uten å gå videre inn på hva det er som feiler henne.

Tidligere denne måneden ble det også kjent at kometen Karlsson har fått startnekt, da heller ikke hun har oppfylt helsekravene.

Med, er derimot nesten 100 prosent sikkert Therese Johaug - kvinnelangrenns desiderte ener. Nå går en finsk ekspert og tidligere storløper ut og mener jaget etter å nå hennes nivåer, har blitt for mye for blant andre Karlsson.

- Farlig vei å gå

Det er tidligere VM-vinner og seks ganger bronsemedaljør fra OL, Harri Kirvesniemi, som sier det til Ilta-Sanomat.

- Alle vet at Johaug er vanskelig å slå, og alle vil slå henne. Kanskje det har ført til at de har gitt mer enn de tåler, sier Kirvesniemi til avisa.

Karlsson kom nemlig som et stjerneskudd under VM i Seefeld i februar, der hun tok to individuelle medaljer - sølv og bronse - og et gull på stafetten. I år har hun imidlertid ikke klart å levere like strålende resultater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer