Reagerer på Klopp-utspill: - Det plager meg

Uttalelser fra Liverpool-manager Jürgen Klopp skaper temperatur før Community Shield-oppgjøret mot Manchester City og Pep Guardiola.

MÅLER KREFTER: Liverpool-manager Jürgen Klopp og Manchester City-manager Pep Guardiola møtes til dyst. Foto: Reuters/Carl Recine/NTB Scanpix
MÅLER KREFTER: Liverpool-manager Jürgen Klopp og Manchester City-manager Pep Guardiola møtes til dyst. Foto: Reuters/Carl Recine/NTB ScanpixVis mer

Manchester City og Liverpool får muligheten til å få et psykologisk overtak på hverandre når Community Shield sparkes i gang søndag. Og det er allerede temperatur mellom klubbene før de barker sammen.

Jürgen Klopp pekte tidligere i sommer på at Liverpool ikke er i stand til å konkurrere med Manchester City på overgangsmarkedet hver eneste sesong. Tyskeren peker på at det bare er fire klubber som kan bruke 200-300 millioner pund hver sommer.

- Du kan ikke gjøre det til enhver tid. Det er kanskje bare to klubber i verden - det ser ut som Barcelona og Real Madrid kan gjøre det samme - City og PSG kan gjøre det hvert år, sa Klopp ifølge Sky Sports.

Disse uttalelsene har fått Manchester City til å reagere. Klubbens tekniske direktør, Omar Berrada, sier følgende ifølge engelske medier:

- Jeg vet ikke hvorfor de kommer med disse uttalelsene. Jeg vet ikke hvorfor de ser på andre klubber. Det er ikke frustrasjon eller sinne, vi syns bare det er merkelig at de snakker om pengebruken vår.

Han peker på at alle toppklubber investerer når det trengs.

- Å si at vi, PSG, Real Madrid og Barcelona alltid bruker 200 millioner pund er ikke riktig, sier Berrada.

MANGE KANDIDATER: Ole Gunnar Solskjær holder kortene tett til brystet når det gjelder valget av ny kaptein. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Kristoffer Løkås / Dagbladet TV. Vis mer

- Plager meg

Pep Guardiola ble også konfrontert med Klopps uttalelser på fredagens pressekonferanse.

- Selvfølgelig plager det meg, for det er ikke sant at vi har brukt 200 millioner pund i hvert overgangsvindu. Det er ikke sant. Det er Liverpool, «You'll never walk alone». Det er ikke et lite lag. Jeg liker det selvfølgelig ikke, for det er ikke sant. Forrige sesong brukte vi 70 millioner, på én spiller, sier Guardiola, og sikter til Riyad Mahrez.

- Jeg sa for to år siden, da vi brukte mye penger, så var det fordi da jeg tok over laget så var det ti-elleve spillere som var over 30 år, da må du gjøre det. Men vi kan ikke bruke 200 millioner hver sesong. Liverpool brukte for eksempel mer enn 200 millioner forrige sesong, det kan ikke vi gjøre denne sesongen. I dag kan ikke klubber bruke mye penger hver sesong, sier Guardiola videre, og peker på FPP-reglene.

- Jeg vil ikke kommentere andre managere eller kolleger, fordi de kan si det de ønsker. Det eneste jeg kan si er at det ikke er sant, sier spanjolen.

Tas på alvor

Og de som måtte tro at lagene tar lett på det, må tro om igjen. Pep Guardiola sa blant annet at han ser på seier i Community Shield som et trofé, selv om ikke alle deler det synet.

- Community Shield? Ingen regner med den, det er spørsmålet jeg ønsker å få et svar på, uttalte Guardiola i april.

Han påpekte at denne type kamper, hvor serievinner møter cupvinner, er viktig i Spania og Tyskland.

- Hvorfor spille den hvis den ikke teller? Vi kunne hatt lenger ferie, sa Guardiola sarkastisk.

Klopp var like kritisk da han fikk spørsmål om temaet på en pressekonferanse nylig, da en reporter omtalte kampen som en «oppkjøringskamp».

- Unnskyld, er det en oppkjøringskamp? Er det slik dere ser på det i dette landet? Jeg må vite det, for ingen har fortalt meg det fram til nå, sa Klopp.

- Jeg vet ikke hvorfor folk deltar i denne konkurransen når den ikke betyr noe, for å være ærlig. Hvorfor vi ikke avlyser den, sa tyskeren videre.